Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στους δρόμους οι μαθητές στις 30 Οκτωβρίου

14962239 1497303383619551 1821946781 n

Δύο συγκεντρώσεις στη Χαλκιδική (φωτ. αρχείου)

Σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, καλούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, διεκδικώντας λύσεις στα κοινά οξυμένα προβλήματα των σχολείων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα για εκείνη την ημέρα.

Ήδη μια σειρά 15μελή και 5μελή σχολείων της Θεσσαλονίκης έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής. Αναλυτικά, αποφάσεις έχουν πάρει τα 15μελή των 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, Γυμνασίου Αγίου Παύλου, Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης, καθώς και 5μελή από το 28ο ΓΕΛ Τούμπας, 1ο ΓΕΛ Πολίχνης, 1ο Γυμνάσιο Συκεών, 7ο ΓΕΛ Καλαμαριάς και Γυμνάσιο Μενεμένης.

Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει και οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και επίσης προκήρυξαν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. εως τις 2 μ.μ..

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους γονείς και τους συλλόγους τους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να απαιτήσουν:

Εδώ και τώρα να λειτουργήσουν όλα τα ολοήμερα σχολεία, όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ, όλα τα τμήματα κατευθύνσεων. Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 20 στα τμήματα γενικής παιδείας και 10 στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις.

Να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Λύκεια με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών, όχι στη διδασκαλία με 2η και 3η ανάθεση.

15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, Α' και Β' δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις.

Να δοθεί ένα δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Να υπάρχει δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές.

Να εξασφαλιστεί σύγχρονη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Να διευκρινιστεί στο ΠΔ 79 και να επιτρέπεται στου συλλόγους να μπαίνουν στα σχολεία και να χρησιμοποιούν τους χώρους των σχολείων για κάθε δράση που αποφασίζουν.

Να μη δίνεται ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των μαθητών και τη λειτουργία του σχολείου.

Εδώ και τώρα άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Άμεσα να πραγματοποιηθούν οι 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Να λειτουργήσουν παντού όπου χρειάζεται τα Τμήματα Ένταξης και η παράλληλη στήριξη.

Αγωνιστικά ραντεβού των μαθητών έχουν οριστεί τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι και σε άλλες πόλεις των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Στις Σέρρες στην πλατεία Κρονίου, στη Βέροια στην πλατεία Δημαρχείου, στο Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης, στα Γιαννιτσά στην πλατεία Μάγγου, στην Κατερίνη στην κεντρική πλατεία, και στη Χαλκιδική στην πλατεία Πολυγύρου και στην πλατεία Μουδανιών.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2