ΡΟΗ 24/7:

Στ. Βαλιάνος: "Η κοινωνία θα στρέψει το βλέμμα της στη Νέα Δημοκρατία"

val am3

"Η ΝΔ παράγει πολιτική, η οποία εκφράζεται και από τον καθημερινό πολιτικό της λόγο", αναφέρει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής

"Η δημοσκοπική προέλαση της Νέας Δημοκρατίας, έστω και ως στιγμιαία αποτύπωση της τάσης του εκλογικού σώματος, έχει αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και αποτελεί εύρημα που αντιστοιχίζεται με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής και πρ. υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Βαλιάνος σε συνέντευξή του.
"Πολίτες κουρασμένοι από την αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και βαθιά απογοητευμένοι από τα φαινόμενα πολιτικής αγυρτείας του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του, στρέφουν την πλάτη στον κυβερνητικό συνασπισμό", πρόσθεσε.
Για την πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ ανέφερε: "Από την άλλη μεριά, η κοινή γνώμη γίνεται καθημερινά δέκτης θετικών μηνυμάτων και μιας συνεπούς στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μάχεται σθεναρά το λαϊκισμό και αποφεύγει τους πειρασμούς της εύκολης παροχολογίας και των ανώδυνων λύσεων, δυνατότητα που θα της έδινε η παρούσα θεση της στο Κοινοβούλιο. Το ώριμο πολιτικό κοινό παρατηρεί μια αξιωματική αντιπολίτευση να προσπαθεί να μειώσει τη δόση της αρνητικής κριτικής και να προτάξει τις θετικές προτάσεις της σε όλα τα πεδία του πολιτικού επιστητού. Η Νέα Δημοκρατία παράγει πολιτική, η οποία εκφράζεται και από τον καθημερινό πολιτικό της λόγο αλλά και από τα πολύ επιτυχημένα θεματικά της προσυνέδρια, στο δρόμο για το ετήσιο συνέδριο αρχών και θέσεων τον προσεχή Δεκέμβριο", τονίζοντας ότι: "Παρατηρεί όμως και μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία επιχειρεί να ανανεωθεί και να παράσχει πρόσβαση στην πολιτική σε νέους ανθρώπους που δεν διέθεταν κατά το παρελθόν κομματικά διαπιστευτήρια. Η ουσιαστική ανανέωση ενός κόμματος είναι όρος βιωσιμότητάς του και αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει αντιληφθεί και το υποστηρίζει πλήρως, με κινήσεις όπως το μητρώο πολιτικών στελεχών που ανοίγει καθημερινά την παράταξη στην κοινωνία, ενω η προσήλωση του Προέδρου στο στόχο αυτό φτάνει σε σημείο να προβαίνει και σε υψηλού συμβολισμού κινήσεις όπως η περίπτωση του αποκλεισμού του υιού Τραγάκη".
Όσον αφορά την κυβέρνηση τόνισε ότι: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίζει για το υπερπλεόνασμα γιατί προέρχεται από την ανηλεή φορολογία κατά του Έλληνα πολίτη, από τις ληξιπρόθεσμες πληρωμές του Δημοσίου που δεν καταβάλλονται και από τις χιλιάδες συντάξεις που δεν έχουν απονεμηθεί. Προέρχεται από την αφαίμαξη και των πιο φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας μας. Τα χρήματα αυτά αφαιρούνται από νευραλγικά τμήματα της οικονομίας για να αξιοποιηθούν για την κομματική ανάταση του κυβερνώντος κόμματος".
Τέλος για την Κεντροαριστερά ανέφερε: "Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά είναι σημαντικές ώστε να υπάρξει ο αντίστοιχος πολιτικός πόλος με σοβαρή εκπροσώπηση, μιας και αυτό το ρόλο δεν μπορεί να τον διαδραματίσει η δήθεν "ριζοσπαστική" αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.
Μια σύγχρονη κεντροαριστερά μπορεί να αποτελέσει εταίρο συναντίληψης στην εφαρμογή απαραίτητων πολιτικών για την οικονομική αποτελμάτωση της Χώρας", κατέληξε.

επιστροφή στην κορυφή