Κοτόπουλο του κήπου
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Τι πιο νόστιμο και σπιτικό, από το να συνοδεύουμε το κοτοπουλάκι μας με λαχανικά από τον μπαξέ;
Υλικά:
1 κοτόπουλο
1 κιλό πατάτες
3 μελιτζάνες σε κύβους, που έχουμε ήδη τηγανίσει
4 κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια
400 γρ. αρακά
2-3 σκελίδες σκόρδου
βεγκέτα
πιπέρι καγιέν
μουστάρδα
ελαιόλαδο
νερό
παρμεζάνα
Εκτέλεση:
-Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί μας, και κάνουμε τρυπούλες με το μαχαίρι μας. Εκεί, «βιδώνουμε» δοντάκια από τις σκελίδες του σκόρδου.
-Τοποθετούμε γύρω του τα λαχανικά μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το φουέ (αυγοδάρτη) τη μουστάρδα με το λάδι και το νερό. Αφού πασπαλίσουμε με βεγκέτα και πιπέρι το φαγητό μας, περιχύνουμε με το μίγμα υγρών και κάνουμε ελαφρύ μασάζ το κοτοπουλάκι μας.
-Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς. Τα τελευταία 10 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
-Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 6,80 ευρώ
Μερίδες: 5
Τα λαχανικά μας, μπορούμε να τα προμηθευτούμε από το FRESH MARKET, Γιαλαγκολίδη, στο κέντρο των Μουδανιών.
Διαλέξτε ένα τραγανό, χωριάτικο ψωμί για τις βουτιές σας! Ησάλτσα που δημιουργείται, είναι πηχτή και θα σας χρειαστεί!
Αν δεν επιθυμείτε να πασπαλίσετε με παρμεζάνα, συνοδεύστε με στραγγιστό γιαούρτι ή κατσικίσια φέτα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου