Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Καινοτόμες δράσεις και εξωστρέφεια στο ΕΕΘ

21765398 1135717553239382 155021377431208006 o

Οι προτεραιότητες της "Αλληλεγγύης Επαγγελματιών"

Η ουσιαστική ανασυγκρότηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), σε ένα φορέα που θα χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και στον οποίο θα συμμετέχουν ενεργά όλα τα μέλη του, αποτελεί το θεμελιώδη στόχο των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών».

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει των εκλογών στο ΕΕΘ, το διάστημα 2-4 Δεκεμβρίου, η «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» προτείνει τη μέγιστη δυνατή αντιπροσώπευση των 170 επαγγελμάτων στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων του Επιμελητηρίου καθώς και τη δημιουργία περιφερειακών παραρτημάτων στις περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη (Σίνδος, Θέρμη, Περαία) και μεικτών επιτροπών, με τη συμμετοχή και της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών συλλόγων.

Σε μια προσπάθεια, το ΕΕΘ να αποκτήσει αναπτυξιακό χαρακτήρα, η «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» τάσσεται υπέρ της στελέχωσης του Επιμελητηρίου και της αναπτυξιακής εταιρείας «Σύμβουλος του Επαγγελματία», με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα αξιοποιηθεί, τόσο για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους επαγγελματίες σε φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, όσο και για την υλοποίηση δράσεων που αφορούν την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

Κύρια επιδίωξη είναι επίσης να αναθερμανθεί η συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και την πανεπιστημιακή κοινότητα, τόσο τοπικά όσο και περιφερειακά ενώ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, υπάρχει πρόβλεψη και για τη διεξαγωγή συνεδριάσεων στις έδρες των δήμων.

Προτεραιότητες

Προτεραιότητα για την «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» αποτελεί η εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και στην κατεύθυνση αυτή, τονίζει την ανάγκη άσκησης συνεχούς πίεσης προς τα αρμόδια υπουργεία με την κατάθεση προτάσεων για αλλαγή και βελτίωση του φορολογικού και ασφαλιστικού νόμου.

Ψηλά στην «ατζέντα» των δράσεων του συνδυασμού βρίσκεται η πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, όπως επίσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την εξάλειψη της «μαύρης» εργασίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην προστασία των μελών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυεθνικών εταιριών και την άναρχη εξάπλωση των λαϊκών αγορών και κάθε μορφής υπαίθριου εμπορίου.

Για τους άνεργους επαγγελματίες, ο συνδυασμός προτείνει τη δημιουργία μητρώου με στόχο την απορρόφηση τους σε υφιστάμενες επιχειρήσεις ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη σύσταση ταμείου αλληλεγγύης, είτε με τη μορφή μιας δεύτερης ευκαιρίας, είτε με τη μορφή ταμείου που θα βοηθά τον επαγγελματία να αλλάξει δραστηριότητα.

«Το επιμελητήριό μας πρέπει να αλλάξει και να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές. Έχουμε τη δύναμη, τις θέσεις και τις απόψεις ώστε να εργαστούμε για το σκοπό αυτό. Για να είμαστε οι σύμμαχοι και υποστηρικτές κάθε επαγγελματία», δήλωσε ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης Επαγγελματιών», Χρήστος Νικολόπουλος.

επιστροφή στην κορυφή