Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα πρόσληψης 15.000 ανέργων

oaed karta anergias

Στις 10 Νοεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών έως 49 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, αναμένεται να προκηρυχθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση στην απασχόληση ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα εστιάσει στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ από τις 15.000 θέσεις εργασίας, οι 5.000 θα αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Ωφελούμενοι είναι:

α) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών,

β) μακροχρόνια άνεργοι,

γ) δικαιούχοι ΚΕΑ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πρόγραμμα, απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά το τελευταίο 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες και η ημερήσια επιχορήγηση ανά άτομο ανέρχεται σε 15 ευρώ για άνεργους εγγεγραμμένους τουλάχιστον 3 μήνες στο Μητρώο, 18 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους και 22 ευρώ για δικαιούχους ΚΕΑ.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μη μακροχρόνια ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν το υπάρχον προσωπικό 3 επιπλέον μήνες, χωρίς επιχορήγηση, ενώ οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους ΚΕΑ δεν υποχρεούνται σε δέσμευση.

επιστροφή στην κορυφή