xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εκδηλώσεις για τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στη Θεσσαλονίκη

DOGd DKXkAATXFZ

Κατάθεση στεφάνων στα συμμαχικά νεκροταφεία

Στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα συμμαχικά νεκροταφεία «Ζέιτενλικ» το Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Ειδικότερα, το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

Α. Τελετή κατάθεσης στεφάνων στα συμμαχικά νεκροταφεία «Ζέιτενλικ»:
10.30 π.μ. (τομέας Σερβίας), 10.45 π.μ. (ρωσικός τομέας), 11.οο π.μ. (γαλλικός τομέας), 11.15 π.μ. (βρετανικός τομέας) και 11.30 π.μ. (ιταλικός τομέας).
Σε κάθε τομέα του συμμαχικού νεκροταφείου καταθέτουν στεφάνι, ο Πρόξενος της οικείας χώρας, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, οι Πρόξενοι, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, οι Ενώσεις Αποστράτων, Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων σε κάθε τομέα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει τον εθνικό ύμνο της αντίστοιχης χώρας και τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας.

Β. Τελετή κατάθεσης στο Ελληνικό Μνημείο (Ζέιτενλικ) :
Στο ελληνικό μνημείο, στις 11.45 π.μ., θα καταθέσουν στεφάνι ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, κατά αλφαβητική σειρά οι κ.κ. Πρόξενοι: α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Κύπρου, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, οι Ενώσεις Αποστράτων, Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει κατά αλφαβητική σειρά τους εθνικούς ύμνους α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι, μετά το πέρας των καταθέσεων στεφάνων στους ξένους τομείς στα συμμαχικά νεκροταφεία «Ζέιτενλικ», ακολουθεί τελετή κατάθεσης στεφάνων στο ελληνικό μνημείο (που βρίσκεται επίσης στο «Ζέιτενλικ») και όχι στο ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού.

επιστροφή στην κορυφή