xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Την Εθνική Αντίσταση γιορτάζει η Χαλκιδική στις 26 Νοεμβρίου

gorgopotamos

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού, διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στον Πολύγυρο.
Να σημειώσουμε ότι ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου (25 Νοεμβρίου 1942) ως ημέρα Πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, καθώς υπήρξε σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελώντας ταυτόχρονα - χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα- φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Για τον εορτασμό, στις 26 Νοεμβρίου, στον Πολύγυρο θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από τις 8 π.μ, μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας, αλλά και φωταγώγηση

Στις 10.00 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πολυγύρου. Αμέσως μετά στο μνημείο των Ηρώων της πόλης θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία εκπροσώπου Αντιστασιακής Οργάνωσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους φορέων. Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και στη συνέχεια η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2