xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σύμη μετά τη νεροποντή

symi katastrofes

Το νησί μετράει τις "πληγές" του

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχτεί τη Σύμη, μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η χθεσινή νεροποντή που έπληξε το νησί για περισσότερες από 3 ώρες.
Από την έντονη βροχόπτωση πλημύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ παρασύρθηκαν οχήματα και φερτές ύλες στη θάλασσα.
Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από χθες για άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών, καταλυμάτων, καταστημάτων και υπηρεσιών, ενώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης συγκροτήθηκαν συνεργεία με πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, οι οποίοι μετέβησαν στο νησί με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Συνολικά για την αντιμετώπιση των περιστατικών επιχειρούν σήμερα 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα, εξοπλισμένα με αντλίες υδάτων, γεννήτριες (Η/Ζ), καθώς και διασωστικά εργαλεία. Επίσης, σε ετοιμότητα παραμένει μία αερομεταφερόμενη ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ με τον εξοπλισμό της.
Στη Σύμη βρίσκεται από χθες ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος συμμετέχει σε συνεχείς συσκέψεις για την αποτίμηση των ζημιών, ενώ σήμερα το πρωί, αφού επιθεώρησε τα βασικά σημεία του νησιού, έθεσε ως πρώτο στόχο την οργάνωση των δυνάμεων του κρατικού φορέα και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό τον συντονισμό των έργων αποκατάστασης.

επιστροφή στην κορυφή