Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αυτοψία στους αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας για τις συνέπειες της κακοκαιρίας

23621165 10210656954036385 4739225874938516720 n

Από στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχόπτωση, που έπληξε στην περασμένη Παρασκευή, στην Πιερία, ακόμη και σε αρχαιολογικούς χώρους. Η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχει προχωρήσει ήδη σε αυτοψία και πρώτη καταγραφή των προβλημάτων, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα ακολουθήσει λεπτομερής καταγραφή και πρόταση αντιμετώπισης των προβλημάτων από στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, στο Δίον τμήματα του αρχαιολογικού χώρου καλύφθηκαν από λάσπη που κατέβασαν οι χείμαρροι από τον Όλυμπο παρά την πρόσφατη εκβάθυνση του Βαφείρα ποταμού. Οι μεταλλικές κατασκευές (διάδρομοι και γέφυρες) υπέστησαν βλάβες από την υπερχείλιση του ποταμού επίσης ο Τάφος της Κατερίνης (4ος π.Χ.) πλημμύρισε.

Παράλληλα,στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, παρατηρήθηκαν διαρροές στη στέγη και μερική εισροή νερού στον χώρο των αποθηκών. Για την ασφάλεια είναι σε συνεχή εγρήγορση ο αρχιφύλακας και οι φύλακες του χώρου.

«Οι υπηρεσίες και το προσωπικό του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία αλλά και την αποφυγή περαιτέρω ζημιών βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του αρχαιολογικού Μουσείου και του χώρου του Δίου», καταλήγει το ΥΠΠΟΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συλλήψεις τριών ατόμων για κάνναβη Ο καιρός σήμερα »
επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos