ΡΟΗ 24/7:

Μάγεψε το βιβλίο "Και γιατί να πάω σχολείο;"

kai giati na pao sxolio3

Ένα παραμύθι για τα παιδιά που πρόκειται να πάνε στο σχολείο

Με ένα μικρό θεατρικό από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας και την μαθητική χορωδία του 1ου Δημοτικού Ν. Καλλικράτειας, παρουσιάστηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, το δεύτερο παραμύθι της Ζαφειρούλας Μυλωνάς "Και γιατί να πάω σχολείο;", στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Σε ένα κατάμεστο χώρο από μικρούς και μεγάλους θεατές, παρουσιάστηκε το παιδικό παραμύθι με την φιλόλογο Ιωάννα Βετοπούλου, η οποία προλόγισε το βιβλίο, ενώ η συγγραφέας κ. Σουσαμίδου περιέγραψε εν περιλήψει το περιεχόμενο του βιβλίου.

kai giati na pao sxolio1

Μάλιστα η συγγραφέας Ζαφειρούλα Μυλωνά, ιδιαίτερα συγκινημένη, αφιέρωσε το βιβλίο στη μητέρα της.

kai giati na pao sxolio

Πρόκειται για ένα παραμύθι που θίγει με τρόπο μαγευτικό και αλληγορικό το ζήτημα της παρακολούθησης του σχολικού προγράμματος και της συμμετοχής στην σχολική ζωή. Αποτελεί μια απάντηση στην εύλογη απορία κάθε παιδιού και στην αναμενόμενη αντίδραση, στην αλλαγή που πρόκειται να συμβεί στην ζωή του όταν αυτό καλείται να φοιτήσει σε παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο, σχολείο. Τονίζει την αξία του σχολείου και όχι μόνο μέσα από την καλλιέργεια της γνωστικής ανάπτυξης, αλλά κυρίως μέσα από την ενσυναίσθηση, τη συνεργασία, την συνύπαρξη και την συναναστροφή, δίνοντας παράλληλα ένα σημαντικό οικολογικό μήνυμα.

kai giati na pao sxolio2

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 20:04
επιστροφή στην κορυφή