ΡΟΗ 24/7:

Αναβολή της συζήτησης για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας ζητά ο Τσίπρας

tsipras vouli m

Θα βρίσκεται στο Παρίσι για βράβευση από το περιοδικό Politique International

Τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή σχετικά με τους χειρισμούς του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, που είχε προγραμματιστεί αρχικά για αύριο Πέμπτη, ζητά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
Όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός αύριο θα βρίσκεται στο Παρίσι για δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό Politique International το οποίο τον τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος τον με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες».
«Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπο μου αλλά το σύνολο της χώρας η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι: «Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του Τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης, στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου».
Ωστόσο ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι θέλει να παραβρίσκεται στη συζήτηση: «Επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη» και καταλήγει αναφέροντας: «Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 16:22
επιστροφή στην κορυφή