ΡΟΗ 24/7:

Υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο για μισθώσεις ακίνητων μέσω Airbnb

airbnb

Συνάντηση Παπανάτσιου με το προεδρείο του Σ.Ο.ΔΙΑ

Την υποχρέωση της εγγραφής στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης που προβλέπει η νομοθεσία για όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb, τόνισε η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στο προεδρείο του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού (Σ.Ο.ΔΙΑ), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους.
Στη σχετική ανακοίνωση του Σ.Ο.ΔΙΑ αναφέρεται ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και υπήρχε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η ανάγκη προστασίας της αγοράς από τον σχηματισμό μονοπωλίων.
«Από την πλευρά του ο Σ.Ο.ΔΙΑ τόνισε την πάγια θέση του για φορολόγηση με 15% στην πηγή ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η οικονομία διαμοιρασμού έχει θετική συνεισφορά στην οικονομία, καθώς προωθεί την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας, ενισχύει τα τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις και αξιοποιεί περιουσία που αλλιώς θα ήταν αδρανής», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «Η θέση του Υπουργείου είναι πως η εγγραφή στο μητρώο θα είναι υποχρεωτική και ότι αυτό θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους».
«Η συζήτηση έκλεισε με την αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου», καταλήγει η ανακοίνωση.

επιστροφή στην κορυφή