Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Θα κάνουμε Χριστούγεννα έξω από το ΥΠΕΝ" προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία

21743085 1745139398861907 1601805133547136623 n

Αγανάκτηση για την καθυστέρηση έκδοσης των αδειών

Για εσκεμμένη κωλυσιεργία όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης του έργου στις Σκουριές κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί επίτηδες και για τους δικούς της λόγους θέλει να καθυστερήσει την επένδυση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρούδας.

Απαντώντας, μάλιστα, στα όσα είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Στέργιος Πιτσιόρλας για το θέμα της διαιτησίας, ο κ. Ζαφειρούδας είπε ότι «στη διαιτησία πάνε για άλλο λόγο και όχι για τις άδειες στις Σκουριές. Η διαιτησία μπορεί να κρατήσει και ένα και δύο χρόνια και δυστυχώς την πληρώνουν οι εργαζόμενοι».

Όπως είπε «αυτή την άδεια την περιμένουμε εδώ και ένα χρόνο. Η εταιρεία έχει κάνει υπομονή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων.

Υποστήριξε, επίσης, ότι «έχουμε κάνει άπειρες προσπάθειες για συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη και δεν μας δέχεται με το επιχείρημα ότι όλα έχουν παραπεμφθεί στη διαιτησία».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «θα κάνουμε Χριστούγεννα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν γίνεται άλλο και δεν είναι απειλή αλλά απόγνωση».

Στις Σκουριές απασχολούνται περί τα 560 άτομα είπε ο κ. Ζαφειρούδας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ημερών η έναρξη των απολύσεων στο εν λόγω έργο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι πρώτοι των οποίων θα καταγγελθούν οι συμβάσεις θα είναι περίπου 460 άτομα που εργάζονται στις υπεργολαβίες και θα ακολουθήσουν άλλα 50 άτομα ώστε να μείνουν τελικά 50 άτομα καθώς το έργο θα μπει σε καθεστώς συντήρησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε απολύσεις συνολικά περίπου 500 εργαζομένων από το εργοτάξιο των Σκουριών αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική του καναδικού ομίλου Eldorado Gold.

Αυτό δεδομένου ότι το Δημόσιο, το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει εγκρίνει τις απαραίτητες άδειες, μεταξύ άλλων, για την παράταση για ένα χρόνο την άδεια εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Αυτή, εξάλλου, είναι η αιτία για την οποία η εταιρεία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόλυση των περίπου 500 εργαζομένων έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της εταιρείας να αναστείλει την κατασκευή και τις εργασίες του έργου των Σκουριών.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να υλοποιεί εργασίες προστασίας του περιβάλλοντος και συντήρησης με σκοπό τη διασφάλιση του περιβάλλοντος και των περιουσιακών στοιχείων της στο εργοτάξιο. Οι εργασίες αυτές έχουν κόστος 1 εκατομμύριο δολάρια τον μήνα.

με πληροφορίες από protothema.gr/capital.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos