ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Τζιτζικώστα Κικίλια

tzitzi Kikilias

Συζήτησαν τα μέτρα αστυνόμευσης για την 79η ΔΕΘ

 

Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, συνοδευόμενο από το Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τον κ. Κικίλια σχετικά με τα μέτρα αστυνόμευσης για την επικείμενη 79η ΔΕΘ, ζητώντας από τον Υπουργό, «στο πλαίσιο του εφικτού η Θεσσαλονίκη να μην αστυνομοκρατείται τις ημέρες της ΔΕΘ, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να απολαύσουν τη διαμονή τους στην πόλη μας».

«Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι σήμερα έναν παλιό και καλό φίλο, τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια. Είναι σπάνιο να βλέπει κανείς Υπουργούς με τόσο συγκεκριμένο σχέδιο και τόσο συγκεκριμένους στόχους. Συζητήσαμε διεξοδικά με τον κ. Κικίλια για θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου του και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η φύλαξη των δρόμων και η βελτίωση της αστυνόμευσης στα χωριά και τις πόλεις, καθώς και για μεμονωμένα ζητήματα, όπως η αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ που ξεκινά σε λίγο καιρό. Μέσα από το νέο ΕΣΠΑ θα επιχειρήσουμε να αναβαθμίσουμε υλικοτεχνικά την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική στην Κεντρική Μακεδονία, φορείς που υποπτεύονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τους οποίους έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Συζητήσαμε για μία σειρά άλλων θεμάτων, για τα οποία θα ακολουθήσει διευρυμένη σύσκεψη μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κικίλια, διότι έχει ήδη αποδείξει την αποφασιστικότητα και τη βούλησή του να βρεθούν λύσεις. Άλλωστε, ο κ. Κικίλιας είναι άνθρωπος που δεν κάθεται όλη μέρα στο γραφείο του, αλλά επισκέπτεται όλη την Ελλάδα, προκειμένου να λύσει επιτόπου τα προβλήματα. Ως εκ τούτου, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει πολύ στενή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να λύσουμε στην πράξη και όχι στα λόγια τα προβλήματα των συμπολιτών μας», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθώς και την Πυροσβεστική, γιατί, όπως υπογράμμισε, «στην Κεντρική Μακεδονία καταφέραμε φέτος, να μην έχουμε μεγάλες πυρκαγιές το καλοκαίρι, γεγονός που οφείλεται στην ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και στην καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είχε το συντονισμό με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε επίσης στις ανασκαφές της Αμφίπολης, για την οποία ζήτησε από τον κ. Κικίλια την αύξηση της αστυνόμευσης. «Ζήτησα και έλαβα τη δέσμευση του Υπουργού να αυξηθεί η αστυνόμευση στην πολύ σημαντική ανασκαφή που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Αμφίπολη, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι σε ελάχιστες μέρες από σήμερα το συγκεκριμένο σημείο θα συγκεντρώσει τα φώτα και το ενδιαφέρον όλου του κόσμου. Ως εκ τούτου, η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει την ασφάλεια του μνημείου», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον «φίλο Περιφερειάρχη για τη φιλοξενία και τη στενή συνεργασία», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ανώτερες των επαγγελματικών, των κοινωνικών και των πολιτικών και δεν φθείρονται. Αντίθετα, δοκιμάζονται και δυναμώνουν στο χρόνο. Συζητήσαμε με τον κ. Τζιτζικώστα για θέματα του θεσμικού του ρόλου, ο οποίος είναι πάρα πολύ σοβαρός, γιατί για μας η Μακεδονία είναι μεγάλο στοίχημα. Ο Περιφερειάρχης μου έθεσε θέματα ρεαλιστικά, που αντιμετωπίζει η πόλη και οι γύρω περιοχές. Προγραμματίσαμε ήδη ευρεία σύσκεψη με τους αξιωματούχους της ΕΛΑΣ, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή της ΕΛΑΣ Εμμανουήλ Κατριαδάκη, που βρίσκεται μαζί μας στη σημερινή συνάντηση, ώστε όσα συζητήσαμε σήμερα να υλοποιηθούν», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας έκανε ξεχωριστή αναφορά στον αναβαθμισμένο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και των φορέων της πόλης, στη συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, εκφράζοντας τη βούλησή του για στενή συνεργασία.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη διάθεσή του να συνδράμει η Π.Κ.Μ. στη χρηματοδότηση των δράσεων του Υπουργείου, μέσα από τη συνεργασία στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, διότι, όπως υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, «οι οικονομικές δυνατότητες του Υπουργείου μας και της ΕΛΑΣ είναι πεπερασμένες».

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για τη νέα γενιά πολιτικής που εκπροσωπεί ο ίδιος, όπως και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Εκπροσωπούμε μια γενιά που είναι η γενιά της κρίσης, που αντιμετωπίζει τα προβλήματα ρεαλιστικά, όχι ουτοπικά. Πιστεύω ότι αυτή η γενιά της κρίσης μπορεί να αναδειχθεί ως γενιά της ευκαιρίας και γι’ αυτό είμαστε δεσμευμένοι να παλέψουμε», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δώρισε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια ένα αργυρό πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

επιστροφή στην κορυφή