xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Παρουσιάστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη για το φανάρι της Νικήτης

20133588 1985424668356399 1646891887 o

Στις αρχές του 2018 η προγραμματική σύμβαση και η δημοπράτηση του έργου


Ενημερωτική συνάντηση για τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη στη Νικήτη που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος του φαναριού, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν στους δημοτικούς συμβούλους και στους μηχανικούς της περιοχής λεπτομέρειες της μελέτης και έγινε μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τα δεδομένα που προκύπτουν.

m1 fanari nikitis

Σύμφωνα με τη μελέτη θα δημιουργηθούν τέσσερις κυκλικοί κόμβοι που θα διευθετούν καλύτερα την κυκλοφορία των οχημάτων εντός της Νικήτης, θα δημιουργηθούν επιπλέον χώροι στάθμευσης εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις στις τρεις κάθετες οδούς προς την παραλία.

Όπως είχαμε γράψει στο halkidikifocus, το έργο έχει προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ και υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα και στον Δήμο Σιθωνίας (δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ).

m2

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος ανέφερε ότι με την παρέμβαση αυτή θα βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση και θα αποσυμφορηθεί σημαντικά η κυκλοφορία, ενώ ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αγαστή συνεργασία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η προγραμματική σύμβαση και η δημοπράτηση του έργου θα γίνουν στην αρχές του νέου χρόνου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2