ΡΟΗ 24/7:

Στήριξη ΕΣΡ από τις πολιτικές δυνάμεις για το διαγωνισμό

ADEIES

Δηλώσεις Ν. Παππά

Έχουμε πολλά να μάθουμε τις επόμενες ημέρες για τον περιβόητο κ. Σφακιανάκη, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», σχολιάζοντας και το γεγονός ότι το πρόσωπο που, όπως αποκάλυψε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή, εμπλέκεται στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έχει επιχειρηματική σύνδεση με τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για μία ιστορία που γύρισε «μπούμερανγκ» στη Νέα Δημοκρατία, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις που βλάπτουν την αμυντική βιομηχανία της.
Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς τόνισε ότι το ΕΣΡ, έγκαιρα και σωστά, αξιοποιώντας τη δουλειά που ήδη είχε γίνει για τον διαγωνισμό, εξέδωσε την προκήρυξη και επισήμανε ότι τώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν την Αρχή στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού. Οι ιδιώτες έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, αλλά η δημοκρατία επιτάσσει ένας τόσο σπάνιος πόρος να δίνεται έναντι τιμήματος, πρόσθεσε.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που βρίσκονται υπό πτώχευση, υπογραμμίζοντας ότι πηγαίνουμε σε μία κατάσταση, πλέον, όπου και το Δημόσιο θα εισπράττει αυτά που πρέπει και τα κανάλια θα είναι βιώσιμα με εργαζόμενους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ και με ποιότητα στην παραγωγή προγράμματος.

επιστροφή στην κορυφή