Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Με πενιχρά κονδύλια η αντιμετώπιση του χιονιά στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

DSC08124

Συνεδρίασε στον Πολύγυρο το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων για το χειμώνα 2017-2018, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Νομού, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών καθώς και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητάς τους τόσο σε περίπτωση πλημμύρας όσο και σε χιονοπτώσεις και παγετό που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στη Χαλκιδική.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, των Δήμων της Χαλκιδικής, των δασαρχείων, του Αγίου Όρους και του ΚΕΔΑΚ, της ΔΕΔΔΗΕ καθώς και μέλη των εθελοντικών ομάδων της Χαλκιδικής.

Έπειτα από τις ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον κάθε φορέα για τον απολογισμό της περσινής περιόδου, αναλύθηκαν οι δράσεις και ο σχεδιασμός για αυτήν που έρχεται. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά όλων σε έλλειψη κονδυλίων και σε κάποιους φορείς η έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού ωστόσο οι υπηρεσίες τόνισαν ότι υπάρχει ένας σχετικά καλός βαθμός ετοιμότητας αλλά και συντονισμού μεταξύ τους για την αντιμετώπιση των όποιων καταστάσεων μπορεί να προκύψουν.

DSC08116

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 20:40
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2