ΡΟΗ 24/7:

«Δεξιά στροφή της κυβέρνησης»

kke

Σκληρή κριτική από το ΚΚΕ

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία που ακολουθεί όλο αυτό το διάστημα, άσκησε το μέλος της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ Χαλκιδικής Δημήτρης Ζαχαριάδης. Μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι ενώ θα περίμενε κάποιος από μια αριστερή κυβέρνηση, να ακολουθεί φιλολαϊκή πολιτική προς τους ανέργους, τους συνταξιούχους, γενικά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, πήρε τελικά τα πιο άγρια μέτρα. «Ενώ έβγαλε φλας προς τα αριστερά, τελικά έστριψε δεξιά. Βέβαια, έχουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι τον Αύγουστο του 2018 θα πάρουμε στροφή προς την ανάπτυξη. Αυτά όλα είναι παραμύθια. Δεν υπάρχει σχεδιασμός στο αστικό κράτος που λέγεται Ελλάδα» είπε ο κ. Ζαχαριάδης. Συνεχίζοντας τόνισε ότι η χώρα μας εξαρτάται πλήρως από τα δανεικά ενώ ταυτόχρονα ο λαός καλείται να πληρώσει συνεχώς αυξανόμενη φορολογία. «Πληρώνουμε ενοίκιο για τα σπίτια μας μέσω του ΕΝΦΙΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

«Πολιτικό έγκλημα οι θάνατοι και οι ζημιές από τις πλημμύρες»

Αναφορικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους θανάτους και ζημιές, που αυτά προκάλεσαν ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι πρόκειται για πολιτικό έγκλημα. «Ζητούσαν από τους κατοίκους που καταστράφηκαν τα σπίτια τους να έχουν μαζί τους διάφορα έγγραφα και πιστοποιητικά, πολλά στον αριθμό. Μα είναι δυνατόν… την ώρα που πνιγόταν ο άλλος θα έψαχνε το λογαριασμό της ΔΕΗ ή κάτι άλλο» αναρωτήθηκε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Η πρώτη κατοικία πρέπει να περιφρουρηθεί πάση θυσία»

Ως προς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το μέλος του ΚΚΕ, χαρακτήρισε ξεδιάντροπο τον τρόπο που επιλέχτηκε και τόνισε ότι η πρώτη κατοικία πρέπει να περιφρουρηθεί πάση θυσία. «Δε μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό, θα πρέπει όμως να αντιδράσει και ο λαός, γιατί αν δεν το κάνει τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι σκληρότερα. Δεν υπάρχει σπίτι, οικογένεια χωρίς έναν άνεργο. Όλοι αυτοί ανήκουν στη φτωχολογιά. Δηλαδή θα τους πάρουν και το σπίτι τους; Πραγματικά δε μπορώ να το καταλάβω αυτό» είπε ο κ. Ζαχαριαδης.

«Ματωμένο το κοινωνικό μέρισμα»

Απαντώντας στην ερώτηση για την υπερψήφιση από πλευράς ΚΚΕ της διανομής του κοινωνικού μερίσματος, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι το μέρισμα είναι καταματωμένο αφού προέρχεται από τις περικοπές στις συντάξεις, το 13ο μισθό που επίσης κόπηκε κτλ. «Ό, τι και αν πάρει ο φτωχός είναι κέρδος αρκεί να κατευθυνθεί εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη» επεσήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

επιστροφή στην κορυφή