Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

HLIOFANEIA XAMHLES 8ERMOKRASIES

Καλές συνθήκες με εξαίρεση τις χαμηλές θερμοκρασίες

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές έως τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στην Αττική, με σταδιακή βελτίωση του καιρού και περιορισμό των φαινομένων στην Κρήτη περιμένουμε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Εύβοιας και πιθανόν της Αττικής, ενώ μέτριας έντασης χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 11, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 11 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 12 βαθμούς, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 5 έως 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεων 8 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική έως περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες μέχρι τις πρωινές ώρες ενδέχεται να δίνουν λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια τμήματα του νομού θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοικτά του Θερμαϊκού σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

meteo.gr

επιστροφή στην κορυφή