Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Η μουσουλμανική μειονότητα γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία"

erdo ap2

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή

Ιδιωτική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος στην Κομοτηνή, όπου είχε συναντήσεις με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας σε αίθουσα ξενοδοχείου, δήλωσε ότι όπως η Τουρκία έχει μια σημαία, έτσι και στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία, επισημαίνοντας ότι δεν μιλάει για αφομοίωση αλλά για ενσωμάτωση των μειονοτικών στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι όποιες εθνικές καταγωγές κι αν υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν αυτό τον ένα λαό και το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, το ίδιο ισχύει εξ ολοκλήρου και για την Ελλάδα. Και ζήτησε από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας να παραμείνουν γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Νωρίτερα, ο κ. Ερντογάν, πήγε για την προσευχή της Παρασκευής των μουσουλμάνων στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ κι από εκεί περπάτησε έως το μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ».

Στη διάρκεια της διαδρομής μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας είχαν συγκεντρωθεί στις δυο πλευρές του δρόμου, προκειμένου να τον δουν από κοντά και να τον χειροκροτήσουν. Ο Τούρκος Πρόεδρος χαιρέτισε πολλούς από αυτούς και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους ενώ δέχθηκε και δώρα.

Στην είσοδο του σχολείου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που είχε την ευθύνη να συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Παρόντες ήταν επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. "Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα και εσείς θα είστε η γέφυρα" τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που είχαν συγκεντρωθεί στον αύλειο χώρο σχολείου στην Κομοτηνή.

Κατόπιν, ο κ. Ερντογάν αναχώρησε από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να επιστρέψει στην Άγκυρα, όπου θα δεχθεί την Δευτέρα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για συνομιλίες σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και την Ιερουσαλήμ.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 22:42
επιστροφή στην κορυφή