ΡΟΗ 24/7:

Τσίπρας: Απαραίτητος ο σεβασμός στις διεθνείς συνθήκες (βίντεο)

L1340389

Οι οικονιμικές συνεργασίες στο επίκεντρο της τετραμερούς

«Οι συνομιλίες με τους γείτονες μας - δύσκολες ή εύκολες - είναι αναγκαίες. H αλληλεγγύη, o σεβασμός στις διεθνείς συνθήκες όπως η Συνθήκη της Λωζάνης, είναι το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινούμαστε για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών μας», σχολίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Βελιγράδι, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα και των δηλώσεών του.
Στην πρωτεύουσα της Σερβίας βρέθηκε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στα πλαίσια της τετραμερούς Ελλάδας - Σερβίας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε η ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ και η επέκταση της οικονομικής συνεργασίας. Για τη σύνοδο ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «Η τετραμερής έχει γίνει πλέον θεσμός με σημαντικό συμβολισμό για το μέλλον των Βαλκανίων. Είμαστε γείτονες και​ ​οφείλουμε​ να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Το 2018, μπορεί να είναι έτος θετικών εξελίξεων τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα Βαλκάνια».
Δεν παρέλειψε δε να τονίσει πως «εντείνονται οι προκλήσεις στους τομείς της ασφάλειας,της διαχείρισης των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών» προσθέτοντας: «Κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι πρέπει να υψώνουμε τείχη».
Στα επιμέρους ζητήματα που συζητήθηκαν στη σύνοδο ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τους 4 Βαλκάνιους ηγέτες απασχόλησε η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, η δημιουργία μιας πλωτής πλατφόρμας επανυγροποίησης φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη που μπορεί να είναι ένας ενεργειακός κόμβος, η σιδηροδρομική διασύνδεση λιμανιών Βόρειας Ελλάδας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός σιδηροδρομικής διασύνδεσης Θεσσαλονίκης -Βελιγραδίου - Σόφιας.

επιστροφή στην κορυφή