Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

25440837 1965769536772931 1964239742 o

Τα πρόσωπα και οι πρώτες προτεραιότητες

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που αναδείχτηκε κατά την εκλογική διαδικασία στις 1-2-3 Δεκεμβρίου, διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία έγιναν αρχαιρεσίες για την κατανομή των αξιωμάτων στη νέα Διοικητική Επιτροπή.

Ειδικότερα η σύνθεσή της έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Κουφίδης

Α’ Αντιπρόεδρος: Στέλιος Χούτας

Β’ Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Κρημνιανιώτης (αντιπολίτευση)

Γενικός Γραμματέας: Θέμης Τσούφης

Οικονομικός Επόπτης: Αναστασία Χαλκιά

Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ.: Θεόδωρος Πανανός

Υποστήριξη Επιχειρήσεων: Μαρία Καραβάνα

«Ήταν ιδιαίτερα θετικό το κλίμα στην πρώτη συνεδρίαση, όλα κύλησαν ομαλά, σε ομαδικό πνεύμα και έτσι θα συνεχίσουμε, επειδή αυτό επιθυμούμε για το καλό των επαγγελματιών. Από την πρώτη στιγμή δείχνουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να λειτουργήσουμε, φαίνεται χωρίς εγωισμούς και ενέργειες πίσω από κλειστές πόρτες. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στο καινούργιο, σ’ αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διαφορά για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής», δήλωσε στο halkidikifocus.gr αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης.

Όπως εξήγησε, ο νέος επιμελητηριακός νόμος δίνει το δικαίωμα στο δεύτερο σε ψήφους συνδυασμό της εκλογικής διαδικασίας, σε περίπτωση που συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 30% αυτοδικαίως να παίρνει τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου της Διοικητικής Επιτροπής. Έτσι, τη συγκεκριμένη θέση κατέλαβε έπειτα από ψηφοφορία ο Δημήτρης Κρημνιανιώτης, μέλος του συνδυασμού "Επιχειρηματικό Όραμα Χαλκιδικής" με επικεφαλής την Ελευθερία Χατζησταματίου-Λεμονιάδου.

«Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, παρόλο που ο δεύτερος συνδυασμός έλαβε ποσοστό 23,67%, αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να δώσουμε τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου στη μειοψηφία επειδή επιχειρούμε ένα άνοιγμα στο Επιμελητήριο, να υπάρχει σε όλα διαφάνεια και παντού εκπροσώπηση από όλους τους συνδυασμούς και δίχως κανένα μεμπτό», υπογράμμισε ο κ. Κουφίδης.

«Παρά το γεγονός ότι με βάση με το νέο νόμο θα μπορούσαμε ως πρώτος σε ψήφους ο συνδυασμός "Επιχειρούμε μαζί" να έχουμε επτά μέλη στη Διοικητική Επιτροπή, στη συζήτηση που προηγήθηκε πήραμε την απόφαση να δώσουμε τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου στον συνδυασμό της κ. Λεμονιάδου», πρόσθεσε.

Την προσεχή εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη θα διεξαχθεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου θα οριστούν τα μέλη στις διάφορες επιτροπές, οι πρόεδροι και οι αναπληρωτές πρόεδροι των τμημάτων.

«Στην πρώτη συνεδρίαση του 2018, στις αρχές Ιανουαρίου, πρώτη μας κίνηση είναι να έρθουμε σε επαφή με όλους τους πρωτοβάθμιους επαγγελματικούς-επιχειρηματικούς συλλόγους, οι οποίοι ανέρχονται περίπου 60 στη Χαλκιδική, να επικοινωνήσουμε με τις διοικήσεις τους, να μας αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να τα ταξινομήσουμε και να θέσουμε προτεραιότητες», γνωστοποίησε μιλώντας στο halkidikifocus.gr, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

«Θα αναπτυχθεί μια αμφίδρομη σχέση και συνεργασία με τους συλλόγους, όπου οι πρόεδροι και οι αναπληρωτές πρόεδροι των τμημάτων θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα διοικητικά συμβούλια. Θα γίνεται ενημέρωση σχετικά με όσα μπορεί να υλοποιήσει το Επιμελητήριο για τα πρωτοβάθμια σωματεία και από την άλλη πλευρά οι σύλλογοι θα μας μεταφέρουν τα προβλήματά τους, ώστε να αναζητούμε λύσεις», κατέληξε ο κ. Κουφίδης.

25440985 1965768873439664 710323686 o

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 09:37
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2