Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση στο τζίρο των Χριστουγέννων εκτιμά η ΕΣΕΕ

xristougenniatiki vitrina

Ικανοποιητική η κίνηση κατά τη σημερινή λειτουργία των εμπορικών

Στα περυσινά επίπεδα έως 2% αυξημένα θα κινηθεί ο τζίρος των Χριστουγέννων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με βάση την κίνηση στην αγορά, τις πρώτες ημέρες που ισχύει το εορταστικό ωράριο.
Σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας χαρακτηρίζεται "ικανοποιητική" τη σημερινή κίνηση στα καταστήματα, ενώ σημειώνεται ότι ο εορταστικός τζίρος του Δεκεμβρίου 2017 θα κυμανθεί κοντά στα περυσινά 3,5 δισ. ευρώ, πολύ μακριά από τα 5,37 δισ. ευρώ τζίρου το 2009.
"Η σωρευτική μείωση του χριστουγεννιάτικου τζίρου την τελευταία 7ετία υπολογίζεται στο -35,2% ή 1,9 δις ευρώ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ).
Σε ετήσια βάση, τα στοιχεία του 2017 δείχνουν διαμόρφωση του επιπέδου τζίρου λιανικής στα 42 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα 41,4 δισ. ευρώ πέρυσι, με μία αύξηση 1,5%, επιβεβαιώνοντας εν μέρει τις προβλέψεις. Βεβαίως ακόμα εκκρεμεί να διαπιστώσουμε τη διάρκεια και την ανθεκτικότητα της καταναλωτικής δαπάνης" υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020