Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τροπολογία για τις εγκαταστάσεις των αρτοποιείων

ARTOPOIOS FOYRNOS

Λύση για χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου

Θετικές είναι οι εξελίξεις για ένα σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει τους αρτοποιούς της Χαλκιδικής αλλά και γενικότερα της χώρας, το οποίο προέκυψε από τη νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ το 2007, ανατρέποντας τους όρους που προέβλεπε ο σχετικός νόμος του 2005 αναφορικά με τις εγκαταστάσεις των αρτοποιείων.

Το πρόβλημα έφερε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τον περασμένο Μάρτιο, ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, έπειτα από σχετική ενημέρωση που είχε από το Σωματείο Αρτοποιών του νομού.

Μεγάλος αριθμός αρτοποιείων που τηρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου του 2005 σχετικά με τη λειτουργία τους, καλούνται εκ των υστέρων να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου του 2007. Με βάση τη συγκεκριμένη νομοθεσία, θα πρέπει οι εγκαταστάσεις τους να έχουν εμβαδόν 110 τ.μ. και ύψος 3,5 μ., ωστόσο πολλές υφιστάμενες επιχειρήσεις δεν πληρούν τους συγκεκριμένους όρους και οι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε αλλαγές. «Με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας και τα τεράστια έξοδα που θα επιφέρει η συμμόρφωση με τον νόμο, πολλά από τα αρτοποιεία κινδυνεύουν με λουκέτο», σημείωσε στην ερώτησή του ο κ. Βαγιωνάς.

Μιλώντας στο halkidikifocus.gr, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γνωστοποίησε ότι αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναμένεται να δοθεί οριστική λύση στο μείζον ζήτημα. «Για την επιφάνεια του αρτοποιείου θα ισχύσουν τα 70 τ.μ. έτσι ώστε και ένα κατάστημα με εμβαδό 65-68 τ.μ. να πληροί τις απαιτήσεις ενώ τα 110 τ.μ. θα προβλέπονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Αναφορικά με το ύψος, θα προβλέπονται κατά μέσο όρο τα 2,80-3,50 μ.», εξήγησε στο halkidikifocus.gr.

«Υπάρχουν πολλά τρωτά στην ισχύουσα νομοθεσία και το ζήτημα αφορά σχεδόν τα 116 αρτοποιεία της Χαλκιδικής και τα 7.500 που λειτουργούν συνολικά σε όλη τη χώρα», τόνισε ο κ. Βαγιωνάς.

VagionasGiorgos

Όπως είπε, ο ίδιος είχε συνεχείς επαφές με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. «Καταβλήθηκαν συστηματικές προσπάθειες για τη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αντιμετωπιστεί ριζικά το ζήτημα, θα υπάρχει δυνατότητα πρόσθετων τροποποιήσεων και όπως είναι φυσικό θα αφορά όχι μόνο τη Χαλκιδική αλλά ολόκληρη την Ελλάδα», υπογράμμισε ο τοπικός βουλευτής.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 13:19
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2