Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Εντός και εκτός των "τειχών" για Χριστούγεννα

Vienna 3

Οι γιορτινοί προορισμοί που επέλεξαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής

Στα περσινά επίπεδα παρέμεινε η ζήτηση στα ταξιδιωτικά γραφεία της Χαλκιδικής, ωστόσο οι ιδιοκτήτες εκφράζουν την ικανοποίησή τους με βάση και την οικονομική συγκυρία.

Την τιμητική της είχε και φέτος η Κεντρική Ευρώπη με τις Βουδαπέστη, Βιέννη και Πράγα να πρωταγωνιστούν στις επιλογές των κατοίκων του νομού ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και για την Ιταλία. «Όσοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν για τις ημέρες των γιορτών προτίμησαν χώρες του εξωτερικού που αποτελούν χριστουγεννιάτικους προορισμούς», εξήγησε μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο υπεύθυνος ταξιδιωτικού γραφείου των Νέων Μουδανιών Παναγιώτης Σαρόγλου. «Το γεγονός ότι στις συγκεκριμένες χώρες δεν σημειώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις συνέβαλε καθοριστικά στις αντίστοιχες επιλογές», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τους Ελληνικούς προορισμούς, φέτος υπήρξαν μεμονωμένες κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας (Βόλος, Πήλιο), καθώς και στα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, του Καϊμάκτσαλαν κ.ά. «Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αφορούν διαμονή και μετάβαση με αυτοκίνητο», διευκρίνισε ο κ. Σαρόγλου.

zagoria

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις περιοχές όπου λειτουργούν χιονοδρομικά κέντρα η πληρότητα έχει αγγίξει το 100% και όσοι δεν «έκλεισαν» εγκαίρως θα δυσκολευτούν να βρουν δωμάτιο την τελευταία στιγμή.

Αυξημένη είναι η ζήτηση και για το Μπάνσκο της Βουλγαρίας, το οποίο προτιμούν ιδιαίτερα οι μικρότεροι σε ηλικία ταξιδίωτες. «Για την Πρωτοχρονιά το κόστος θα είναι υψηλότερο σε σχέση με τα Χριστούγεννα επειδή πολλοί Βούλγαροι υποδέχονται εκεί το νέο έτος», σημείωσε ο υπεύθυνος του ταξιδιωτικού γραφείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη απήχηση είχαν τα «πακέτα» για Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη. «Αρκετοί κάτοικοι της Χαλκιδικής θέλησαν να περάσουν τα Φώτα στο Πατριαρχείο και να βιώσουν με κατάνυξη την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο», ανέφερε στο halkidikifocus.gr ο κ. Σαρόγλου.

Το κόστος

Οι τιμές για τις γιορτινές αποδράσεις εντός και εκτός των «τειχών» ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και τη διαμονή.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρόγλου, το κόστος για ένα πενθήμερο αεροπορικό ταξίδι, με τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό και ημιδιατροφή ανέρχεται στα 500 ευρώ το άτομο.

Μια οργανωμένη εκδρομή με λεωφορείο σε Ιωάννινα-Ζαγοροχώρια ή Βόλο-Πήλιο, διάρκειας 4 ημερών με τρεις διανυκτερεύσεις, κοστίζει γύρω στα 140 ευρώ ανά άτομο. «Σε ό,τι αφορά τις μεμονωμένες κρατήσεις σε ξενοδοχεία των συγκεκριμένων περιοχών, το δωμάτιο κοστίζει ανάλογα, από 60 έως και 200 ευρώ τη βραδιά», υπογράμμισε.

Στη γειτονική Βουλγαρία και στο δημοφιλές πλέον Μπάνσκο ένα τετραήμερο οργανωμένο ταξίδι που περιλαμβάνει μεταφορά και διαμονή στοιχίζει από 120 ευρώ το άτομο για την περίοδο των Χριστουγέννων ενώ για την Πρωτοχρονιά το ίδιο πακέτο είναι ακριβότερο κατά 40 ευρώ.

Επίσης, μία οργανωμένη εκδρομή για την περίοδο των Θεοφανείων στην Κωνσταντινούπολη με τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, με πρωινό αλλά και ξεναγήσεις έχει κόστος 165 ευρώ ανά άτομο.

Τέλος, υπάρχουν και ορισμένοι, οι οποίοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν υπερατλαντικά ταξίδια σε Νέα Υόρκη και Αυστραλία, όπου ένα οκταήμερο ξεκινά από 2.000 ευρώ το άτομο.

«Παρά την οικονομική ανέχεια αρκετοί αποφάσισαν να "περάσουν" τις γιορτές εκτός του τόπου διαμονής τους. Σε αυτό πιθανό συνέβαλε και η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος», σχολίασε ο κ. Σαρόγλου.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr