Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Οι νέοι αναζητούν λύσεις για το εργασιακό τους μέλλον και αγωνιούν για την οικονομική τους επιβίωση"

BALIANOS ESYN

Άρθρο του Στέλιου Βαλιάνου με αφορμή την ημερίδα του Ε.ΣΥ.Ν. στη Χαλκιδική

"Πλάι στην πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την απασχόληση και τη δια βίου μάθηση των νέων, που αμβλύνουν το πρόβλημα του επαγγελματικού προσανατολισμού (μένουν στάσιμα και αναξιοποίητα πολλά δις ευρώ) οφείλει να προστεθεί η συζήτηση για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη Χώρα (φορολογικό, γραφειοκρατία, επιτάχυνση Δικαιοσύνης κλπ) που θα δημιουργήσουν φιλικό περιβάλλον για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Η λύση δεν μπορεί να είναι τα επιδόματα-φιλοδωρήματα ανεργίας, αλλά η κατεύθυνση των κονδυλίων (που προκύπτουν από τα όποια πλεονάσματα) προς αναπτυξιακές επιλογές μόνιμης φύσεως", υπογραμμίζει σε άρθρο του ο δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος, με αφορμή τη διεξαγωγή της ημερίδας με θέμα "Νεολαία 2017-2027" από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας που διοργανώθηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής με την υποστήριξη του Millenium Education Center και του Δήμου Νέας Προποντίδας.

"Οι νέοι δεν πανηγυρίζουν ούτε για τα επιδόματα ούτε για την περιέλευση της κοινωνίας σε ανάγκη για διανομή μερίσματος.

Ζητούν δημιουργία ισχυρών θέσεων εργασίας και διερευνούν την πιθανότητα εισόδου τους στη νεανική επιχειρηματικότητα. Αυτά δεν κερδίζονται (πια) με όρους κρατισμού, κομματοκρατίας και εξαντλητικής φορολογίας", τονίζει.

"Χρειάζεται άλλη οπτική, πέρα από το Κράτος-δυνάστη,με την φορολογία ως αναπτυξιακό εργαλείο και όχι ως πράξη τιμωρίας σε όποιον αναπτύσσεται και προοδεύει, με χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές για όλους αλλά με πολυ αυστηρές ποινές τήρησης της νομοθεσίας.

Χρειάζεται, τέλος, μια άλλη πολιτικό-φιλοσοφική θεώρηση για το πώς αντιμετωπίζει η πολιτική εξουσία τον άνθρωπο-πολίτη.

Σε μια φιλελεύθερη κοινωνία πρέπει το άτομο να μπορεί να αναπτύσσεται με βάση τις δυνατότητες και τα ταλέντα του.

Το οργανωμένο Κράτος οφείλει να το συνδράμει ,ωστε να φτάσει όπου μπορεί,και όχι να τον τιμωρεί. Πόσους Έλληνες του εξωτερικού Δεν καμαρώνουμε για τις επιτυχίες τους? Αυτή είναι και η έννοια της υγιούς και επιτυχημένης επιχειρηματικότητας", προτείνει ο κ. Βαλιάνος.

"Στην Ελλάδα η προκοπή, η έμπνευση, η επιτυχία και η εξέλιξη τιμωρούνται δια φορολογικού και γραφειοκρατικού λιθοβολισμού. Εσχάτως δε, τιμωρούνται και στο όνομα μιας πάνδημης εξίσωσης προς τα κάτω.

Κι όμως το σχήμα που προτείνω μπορεί να μας βγάλει από την κρίση,γιατί απλά απελευθερώνει τις ατέλειωτες δυνάμεις του "θηρίου" που λέγεται άνθρωπος.

Κι αυτό μας έλλειψε στην Ελλάδα του κρατισμού.

Απαιτείται η κατάλληλη πολιτική ηγεσία για να το εφαρμόσει και να το εμπνεύσει στους πολίτες", καταλήγει.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 20:27
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2