Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Ενστάσεις από την ΠΟΦΕΕ για τα πρόστιμα στα τέλη κυκλοφορίας

TELH KYKL ENTYP

Επιστολή σε Παπανάτσιου και Πιτσιλή

Επιστολή προς την Υφυπουργό Οικονομικών Παπανάτσιου Αικατερίνη και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Πιτσιλή Γεώργιο με θέμα «Περί προστίμου στα τέλη κυκλοφορίας» απέστειλε η ΠΟΦΕΕ.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

"Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας κοινοποιεί αυτούσια την επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας, στην οποία ζητείται η αλλαγή της επιβάρυνσης της εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας κάθε έτους:

Μέχρι το μακρινό 1997 η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας ακολουθούσε την συνήθη χειρόγραφη διαδικασία, έτσι στα αρχεία των εφοριών «στοιβάζονταν» ανείσπρακτα τέλη περιμένοντας την σειρά τους.

Τότε το Υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να εισπράξει σίγουρα χρήματα, επέβαλε τα αυτοκόλλητα σήματα ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος και από τα αστυνομικά όργανα και παράλληλα επέβαλε αυστηρότατο πρόστιμο (το 100% της αρχικής οφειλής) σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής τους μετά την 31/12 κάθε έτους.

Από τότε πολλά άλλαξαν στον τρόπο είσπραξης, την μηχανογράφηση, τον έλεγχο, στα πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις των τελών και των φόρων εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, του μοναδικού φόρου ή τέλους αυτής της μορφής.

Τα παραπάνω τέλη μπορούν εύκολα να «βεβαιωθούν» ως απαίτηση με τις ανάλογες επιβαρύνσεις των λοιπών βεβαιωμένων οφειλών.

Ποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του τέλους επιβάλει αυτή την βαρύτητα στην ποινή;

Επειδή θεωρούμε την επιβολή προσαύξησης στο 100% της αρχικής οφειλής μέτρο αναχρονιστικό και άδικο ζητάμε την αλλαγή της επιβάρυνσης όπως σε οποιοδήποτε άλλο τέλος ή φόρο".

επιστροφή στην κορυφή