ΡΟΗ 24/7:

Τα κάλαντα στον Πρωθυπουργό

TSIPRASKALANTA 1

Έψαλαν διάφορες χορωδίες


Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, ρωτώντας τα εάν θα του τα πουν. Ο Πρωθυπουργός και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα υποδέχθηκαν τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου και άκουσαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και παιδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για να φωτογραφηθούν εν συνέχεια όλοι μαζί μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτισε ένα ένα τα μικρά παιδιά, ανταλλάσσοντας ευχές, και «ενημερώθηκε» από το καθένα για το τι δώρο έχουν ζητήσει να βρουν κάτω απ’ το δέντρο το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς. Ο πρωθυπουργός τους μοίρασε παιδικά βιβλία, τα οποία στη συνέχεια τα παιδιά ξεφύλλισαν με την Μπέτυ Μπαζιάνα, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο είχε γεμίσει με τους μικρούς επισκέπτες, ενώ ο ΑλέξηςΤσίπρας είχε συζήτηση με τους δασκάλους των παιδιών.

«Τα καλά σκαριά είναι για τις φουρτούνες», «το καλό σκαρί αντέχει»

Στη συνέχεια τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν στον πρωθυπουργό και τη σύντροφό του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λούτσας «Η Δέλφη», με τα συγκροτήματα να παίζουν και να χορεύουν και παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν με τον χορό τους τα μικρά παιδιά των συλλόγων.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα ένα ξύλινο καράβι με το όνομα του Κωνσταντίνου Κανάρη, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει: «Τα καλά σκαριά είναι για τις φουρτούνες», «το καλό σκαρί αντέχει». Ο Αλέξης Τσίπρας τους αποχαιρέτησε με ευχές για καλή χρονιά.
Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς είπαν στο Μέγαρο Μαξίμου και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μερακλήδες Άρτας».

TSIPRASKALANTA 2

TSIPRASKALANTA 3

επιστροφή στην κορυφή