Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανατολική Χαλκιδική: ο απόλυτος προορισμός των Χριστουγέννων!

ATHOS

Υποδοχή επισκεπτών από εγχώρια και βαλκανική αγορά

Υψηλές πληρότητες, μεγάλη επισκεψιμότητα και πολλές ημερήσιες γιορτινές αποδράσεις σηματοδοτούν το κλίμα των ημερών στην ορεινή κυρίως ζώνη της Ανατολικής Χαλκιδικής, η οποία κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου υποδέχθηκε επισκέπτες από την εγχώρια τουριστική αγορά αλλά και από κοντινές βαλκανικές, μεσογειακές και ευρωπαϊκές χώρες.
Πιστή στα έθιμα και στη διαιώνιση της παράδοσης, η μακεδονίτικη Αρναία στήριξε για μία ακόμη χρονιά τη φήμη της - ως απόλυτου προορισμού χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων διακοπών - στα θρησκευτικά και πολιτιστικά της δρώμενα, τα οποία αποτελούν μέρος της φανταχτερής κουλτούρας της πόλης καθώς και του ρυθμού ζωής των κατοίκων της.
Παλαιοχώρι, Στρατονίκη, Νεοχώρι, Στρατώνι και Μ. Παναγία φόρεσαν τα γιορτινά τους, γιόρτασαν τους στολισμούς των δέντρων τους, μετέτρεψαν τα πάρκα τους σε «παραμυθοχώρες» και αναβίωσαν γαστρονομικά έθιμα, παρασύροντας κατοίκους και επισκέπτες σε ένα καθημερινό πανηγύρι, κατά το οποίο το τοπικό δυνατό τσίπουρο και η μουντοβίνα (απόσταγμα από κηρύθρα) κυριάρχησαν στη γεύση.
«Χρόνο με το χρόνο η περιοχή αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τα μετατρέπει σε λόγο και τρόπο προσέλκυσης επισκεπτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Π.Ο.Τ. Γιάννης Γερούκης. «Οι άνθρωποι πλέον γνωρίζουν ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στηρίζονται στις δικές τους δραστηριότητες και εκπαιδεύονται στο να συμμετέχουν, να στηρίζουν, να οργανώνουν και να επενδύουν στον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί μία από τις κύριες τοπικές δραστηριότητες».
Το 2018 στο «περιπατητικό» πρόγραμμα του προωθητικού πλάνου του Π.Ο.Τ. τοποθετούνται οι περιοχές Χολομώντα – Αρναίας – Παλαιοχωρίου, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν το άκρως επιτυχημένο αντίστοιχο πρόγραμμα των Αριστοτελικών Κοινοτήτων, συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο περιηγήσεων που ήδη προωθείται στοχευμένα στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές.
«Η απόλυτη προσήλωση στο στόχο και η πίστη στη δύναμη της συνοχής », αναφέρει σε δήλωσή του ο Άγγελος Γκαγκάνης – Μέλος Δ.Σ. του Π.Ο.Τ. «ήταν αυτά που απογείωσαν τη φήμη του προορισμού. Απευθυνόμαστε σε τουριστικές αγορές των οποίων έχουμε ενδελεχώς μελετήσει τα χαρακτηριστικά, προετοιμάζουμε επικοινωνιακά εργαλεία απευθυνόμενα σε καθεμιά από αυτές και τις «τοποθετούμε» μία προς μία στις θεματικές μας ενότητες. Έχοντας διανύσει μία 8ετή, εξαιρετικά επίπονη, αλλά νικηφόρα επαγγελματική πορεία στην Ευρώπη, νιώθουμε πλέον τη σιγουριά της επιτυχίας, γνωρίζουμε τον τρόπο κάθε επιμέρους προσέγγισης και θεωρούμε ότι «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν θέλεις και γνωρίζεις».

Τελευταία άρθρα από τον/την Βάιος Μαυρίδης

Halkidikifocus 2014-2020