Υπερ-σαλάτα εποχής!
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Φρέσκα λαχανικά εποχής σε λαχταριστούς συνδυασμούς, που ισάξια στέκονται ως πλήρες γεύμα!
Υλικά:
500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
350 γρ. λάχανο άσπρο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 καρδιά - ζωμός κοτόπουλου
για το ντρέσινγκ:
βεγκέτα
πιπέρι καγιέν
χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
-Βράζουμε καλά τα φασόλια μας με τον ζωμό κοτόπουλου. Έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα τρυπητό.
-Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα λαχανικά μας κομμένα και έπειτα τα φασόλια.
-Σε μπολάκι, ενώνουμε τα υλικά του ντρέσινγκ μας και τα χτυπάμε καλά, έτσι ώστε να γίνουν ένα παχύρευστο μίγμα.
-Περιχύνουμε το μίγμα στην σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε να "βραχούν" όλα τα υλικά μας.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,00 ευρώ
Μερίδες: 6
Μια σαλάτα εποχής, που παντρεύει όσπρια και λαχανικά!
Αντικαθιστά επάξια, το κρέας.
Πιάτο, πλούσιο σε βιταμίνες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου