Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Εντός του Φεβρουαρίου η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ

limanithe1455250475

Στις 25 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση

Μέσα με τέλη Φεβρουαρίου υπολογίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr ότι θα έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΟΛΘ ΑΕ με την πώληση του 67% των μετοχών της στην κοινοπραξία των Deutsche Investment (Diep) 50%, της γαλλική CMA (35%) και της Belterra (15%) του Ιβάν Σαββίδη που προσέφερε 231 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 67% των μετοχών.

Η ΓΣ του ΟΛΘ είναι προγραμματισμένη για τις 25 Ιανουάριου. Λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα, όπως τονίζουν στο newmoney.gr κύκλοι της λιμενικής βιομηχανίας αναμένεται και η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έγκριση της συμφωνίας. Αρχικά η απόφαση αναμενόταν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2017.

Στη ΓΣ θα ανασυσταθεί το ΔΣ του ΟΛΘ από όπου θα αποχωρήσουν εκπρόσωποι εργαζομένων και του δήμου της Θεσσαλονίκης όπως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον ΟΛΠ.

Το νέο ΔΣ θα έχει εντολή να υπογράψει τη Σύμβαση Παραχώρησης την οποία έχει ήδη μονογράψει η κοινοπραξία στο πλαίσιο της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών η οποία υπεγράφη στις 22 Δεκεμβρίου με το ΤΑΙΠΕΔ. Στη συνέχεια η Σύμβαση θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή, όπως έγινε και με τον ΟΛΠ. Αυτό υπολογίζεται ότι θα συμβεί στα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου ενώ ο αρχικός προγραμματισμός να υπενθυμίσουμε ότι ήταν για τέλη Ιανουαρίου του 2018. Μετά την κύρωση από τη Βουλή και σε διάστημα 15-20 ημερών η κοινοπραξία θα καταθέσει την επιταγή και θα πάρει στον έλεγχός της τον ΟΛΘ.

επιστροφή στην κορυφή