xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αποπεράτωση Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς

taxh mathites

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δέκα μήνες

 

Μετά την έκπτωση του εργολάβου ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του έργου για τα σχολικά κτίρια της Πορταριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, έκαναν τα αδύνατα - δυνατά για να μπορέσει να αποπερατωθεί το έργο παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Με την με αρ. 1141/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε το πρακτικό της Δημοπρασίας που έγινε στις 10 Ιουνίου του 2014.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (αριθ. ενάρ. έργου 2010NA04880002) μέσω του Ε.T.Π.Α. και του επιχειρησιακού περιφερειακού προγράμματος Μακεδονίας - Θράκης που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο.

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες ολοκλήρωσης του νέου σχολικού κτηρίου Πορταριάς, επισκευές στο υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο και η ανάπλαση του αύλειου χώρου.

Το νέο σχολείο δόμησης 660τ.μ., του οποίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και βρίσκεται στο στάδιο των τοιχοποιιών, αποτελείται από ημιυπόγειο, ισόγειο και δώμα, στα οποία χωροθετούνται αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τρεις αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο δασκάλων και βοηθητικοί, αποθηκευτικοί και Η/Μ χώροι.

Στο υφιστάμενο σχολείο πραγματοποιούνται κυρίως εργασίες αποκατάστασης δαπέδων.

Ο αύλειος χώρος διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα. Στο υψηλότερο επίπεδο βρίσκονται τα δύο σχολικά κτήρια και ο κυρίως αύλειος χώρος με τη διαμόρφωση πλακοστρώσεων, χώρων πρασίνου και γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5, ενώ στο χαμηλότερο τμήμα βρίσκεται το γήπεδο καλαθοσφαίρισης και οι κερκίδες.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δέκα μήνες.

"Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή" δήλωσε ο κ. Γιώργος και τόνισε: "η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής δια των τεχνικών της υπηρεσιών έπραξαν τα μέγιστα για να μπορέσει η τοπική κοινωνία της Πορταριάς να έχει σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2