sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην ισπανική τουριστική αγορά

xalkidiki athos

Πρόγραμμα Β2Β επαγγελματικών επισκέψεων σε Ισπανούς εκθέτες της F.I.TUR.

Επαγγελματική «απόβαση» στη διεθνή τουριστική έκθεση F.I.TUR. της Μαδρίτης (17 – 21.1.18) πραγματοποίησαν στελέχη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού σε μια προσπάθεια προώθησης σε Ισπανούς τουριστικούς πράκτορες της πολιτιστικής διαδρομής που ενώνει την Αμφίπολη με τα Αρχαία Στάγειρα, τον Άθωνα και τη Θεσσαλονίκη.

Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι του φορέα προώθησαν το νέο project με τίτλο «νήσοι στην ίδια γεωγραφική παράλληλο», το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα δίκτυα των νεοσύστατων «Πόλεων του Μεγαλέξανδρου», δημιουργώντας καταρχάς δεσμούς φιλίας ανάμεσα σε ομοειδείς φορείς ισπανικών νησιών με την τοπική Αμμουλιανή και στη συνέχεια με νήσους του Βορείου Αιγαίου.

«Η μεγάλη ισπανική τουριστική αγορά διοχετεύει την Ελλάδα με χιλιάδες πολιτιστικούς ταξιδευτές, οι οποίοι πραγματοποιούν θεματικές αποδράσεις "από άκρη σε άκρη" στη χώρα μας», λέει ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Π.Ο.Τ. Γιάννης Γερούκης. «Παράλληλα οι επιλογές τους αποτελούν πυξίδα. για τους νοτιαμερικανούς επισκέπτες που ‘ζουν το τουριστικό τους όνειρο’ στην Ευρώπη και ακολουθούν κατά γράμμα τα βήματα των Ισπανών. Μέσα από αυτό πρίσμα» συνεχίζει «πραγματοποιούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επίσκεψη στους εκθέτες της F.I.TUR., παρουσιάζοντας σε αυτούς ολοκληρωμένες προτάσεις και σημαντικά τουριστικά πακέτα».

Η πρωτοβουλία θα συνεχισθεί τον επόμενο Ιούνιο «επί του πεδίου», αφού Ισπανοί εκπρόσωποι Τύπου αναμένονται στην Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή προκειμένου να γνωρίσουν τις αθωνικές ιστορικές διαδρομές και να καταγράψουν δραστηριότητες του KOUZINA 2018. Τα εγκωμιαστικά (έντυπα και ραδιοφωνικά) αφιερώματα εξάλλου των Ισπανών εκπροσώπων Τύπου, οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του KOUZINA 2017, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της σταδιακής διείσδυσης του προορισμού στο υποσυνείδητο του ισπανικού καταναλωτικού κοινού.

Στα μέσα Οκτωβρίου εξάλλου ομάδα Ισπανών τουριστικών πρακτόρων προγραμματίζεται να επισκεφθεί μακεδονικούς αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά μουσεία, ακολουθώντας τα ίχνη του Αριστοτέλη και του Μεγαλέξανδρου και φτάνοντας μέχρι τα αθωνικά μνημεία των βυζαντινών ετών.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr