ΡΟΗ 24/7:

Ερώτηση στη Βουλή για τα "κόκκινα" δάνεια

daneia1

Καθυστέρηση στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού επίλυσης του μη εξυπηρετούμενου ιδιωτικού χρέους από το ΚΥΣΔΙΧ

 

Η Βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη κατέθεσε επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού για τη λύση στο πρόβλημα των λεγόμενων "κόκκινων" δανείων από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΚΥΣΔΙΧ).

Η Βουλευτής επισημαίνει ότι η καθυστέρηση αυτή έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στους δανειολήπτες, αλλά και στην οικονομία γενικότερα, αφού τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών έχουν διαμορφωθεί στα 78 δισ. ευρώ, ποσοστό από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Παράλληλα τονίζει ότι η διόγκωση αυτή περιορίζει σημαντικά τη δανειοδοτική ικανότητα των τραπεζών - παρά την ανακεφαλαιοποίησή τους - οδηγώντας σε ασφυξία την αγορά λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Αναφέρει δε ότι θα πρέπει το ΚΥΣΔΙΧ να ανακοινώσει άμεσα την πρότασή του για την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, η οποία θα πρέπει να αποσκοπεί στον δίκαιο επιμερισμό του κόστους διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους μεταξύ τραπεζών, Δημοσίου και δανειοληπτών. Τέλος η Βουλευτής ερωτά πότε θα υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από το ΚΥΣΔΙΧ για την πολιτική που θα ακολουθήσει για την επίλυση των θεμάτων των κόκκινων δανείων και αν Θα υπάρξει ευρεία διαβούλευση γι αυτή.

επιστροφή στην κορυφή