ΡΟΗ 24/7:

Κομισιόν: Δεν αποκλείει τη μείωση του αφορολόγητου το 2019

foros upologismos3

Στην περίπτωση που κριθεί αναγκαία για την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%

Στην πιθανότητα επίσπευσης κατά έναν χρόνο, το 2019 αντί του 2020, της εφαρμογής των μέτρων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (μείωση του αφορολόγητου) αναφέρεται η Κομισιόν στο προσχέδιο της έκθεσης συμμόρφωσης για την Ελλάδα, που συζητείται σήμερα στο Eurogroup και έχει στην κατοχή του το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει πράξη στην περίπτωση που το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κρίνουν τον Μάιο ότι η επίσπευση των μέτρων είναι αναγκαία για την επίτευξη του συμφωνημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019.

Αν χρειαστεί, η Ελλάδα «θα υιοθετήσει νομοθεσία, σε συμφωνία με τους θεσμούς, για να διασφαλίσει την ακριβή επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου, με τρόπο θετικό για την ανάπτυξη», αναφέρεται στο προσχέδιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Στο προσχέδιο σημειώνεται ακόμη ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά που εφαρμόζεται ακόμη θα πρέπει να καταργηθει μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018 και προστίθεται ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει συνολικά 88 προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.

Ειδική αναφορά γίνεται και στους πλειστηριασμούς, για τους οποίους σημειώνεται ότι οι δανειστές θα παρακολουθούν την πορεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως αυτοί θα εξελιχθούν στα τέλη Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου.

επιστροφή στην κορυφή