ΡΟΗ 24/7:

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες για το Σκοπιανό (βίντεο)

DUiWDfjX4AAoaye

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού

Σκληρή κριτική για τους χειρισμούς του στο Σκοπιανό άσκησε προς τον Πρωθυπουργό ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκoς Μητσοτάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχhγούς, παρ' όλο που η διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες. «Απέφυγε να να διαμορφώσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων. Δεν ενημέρωσε το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, προσήλθε στη διαπραγμάτευση δίχως να έχει εξασφαλίσει καν την στήριξη του κυβερνητικού εταίρου, δίχασε τους Έλληνες, περιφρόνησε τους πολίτες που εκφράζουν πατριωτική τους ευαισθησία» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας «προβαίνει σε παραχωρήσεις δίχως να έχει εξασφαλίσει μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα», καθώς δεν έθεσε ως προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων.
«Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με σθένος και αποτελεσματικότητα, ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα δεν δίνουν εγγυήσεις ότι μπορεί να κάνει το ίδιο. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Το θέμα της ονομασίας, συνέχισε, δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, αφορά την ιστορία και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων», υπογράμμισε ακόμη.

Η απάντηση του Μαξίμου

Λίγη ώρα μετά την τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας: «Ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού.
Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα».

επιστροφή στην κορυφή