Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη Agrotica όλων των εποχών (ΦΩΤΟ)

Egainia Agrotica 5

Μήνυμα Αποστόλου στους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις

Πρωτεύοντα ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μπορεί να παίξει ο αγροτικός τομέας, όπως σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, εγκαινιάζοντας αργά το απόγευμα της Πέμπτης την 27η Agrotica. «Εγκαινιάζουμε τη μεγαλύτερη Agrotica όλων των εποχών» τόνισε, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα της διοργάνωσης για τον αγροτικό κλάδο. Έστειλε δε από το βήμα των εγκαινίων μήνυμα στους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο. Αναφερόμενος στους στόχους του 2018 τόνισε πως το υπουργείο θα εστιάσει στην ενεργοποίηση μέτρων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των βασικών δομών στήριξης των παραγωγών, ενώ σημείωσε πως ο πρωτογενής τομέας, ο αγροτικός χώρος και η ύπαιθρος αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Egainia Agrotica 7

Τις μεγάλες δυνατότητες του αγροτικού κλάδου και την ώθηση που μπορεί να δώσει στην ελληνική οικονομία αποτυπώνουν τα αυξημένα μεγέθη της φετινής Agrotica, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως η εξωστρέφεια είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον πρωτογενή τομέα.

Egainia Agrotica 1

Τον αγροτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, σημειώνοντας πως παράγει το 26,6% του αγροτικού ΑΕΠ και εξάγει πάνω από το ένα τρίτο των εξαγόμενων προϊόντων της χώρας από τον πρωτογενή τομέα.

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την Agrotica, ενώ τόνισε πως και η δική του Περιφέρεια είναι κατεξοχήν αγροτική, σημειώνοντας πως η διοίκησή της σχεδιάζει και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη, αφού είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

«Η καρδιά του πρωτογενούς τομέα χτυπά σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στην Agrotica» σημείωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας πως η Περιφέρειά του δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διοργάνωση, με δεδομένο τον αγροτικό της χαρακτήρα.

Η 27η Agrotica, που θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου, καλύπτει συνολικά πάνω από 39.000 τ.μ. στεγασμένων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, ενώ οι εκθέτες της ανέρχονται σε 1.950 από 45 χώρες (άμεσοι και έμμεσοι).

Egainia Agrotica 6

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos