Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Πληρωμή φόρων απευθείας στο Taxisnet

taxisnet grf

Για διευκόλυνση χιλιάδων φορολογουμένων

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να υλοποιηθεί μια σημαντική εκκρεμότητα για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων. Πρόκειται να ανοίξει στο taxisnet η δυνατότητα απευθείας πληρωμής φορολογικών οφειλών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πληρωμή φόρων θα εμφανίζεται αμέσως με ό,τι αυτό σημαίνει για την ταχύτητα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας μέσω taxisnet.

Σύμφωνα με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα όλες οι φορολογικές οφειλές εξοφλούνται μέσω τραπεζών ενώ μόνο για ειδικές περιπτώσεις προβλέπεται η πληρωμή στο ταμείο της εφορίας. Οι φορολογούμενοι είτε πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στο τραπεζικό γκισέ (με την αντίστοιχη επιβάρυνση που φθάνει ακόμη και τα 2 ευρώ ανά πληρωμή) είτε πληρώνουν μέσω των δικτύων ιντερνετικής εξυπηρέτησης των τραπεζών.

Και στις δυο περιπτώσεις η ενημέρωση του taxisnet για τις πληρωμές αργεί έως και δυο εργάσιμες ημέρες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στις συναλλαγές των φορολογούμενων. Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο φορολογούμενος έχει εξοφλήσει κανονικά τις φορολογικές του υποχρεώσεις, δεν μπορεί να λάβει άμεσα αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.

Μάλιστα, μέχρι να ενημερωθεί το taxisnet για την πληρωμή των φόρων στη μερίδα του φορολογούμενου με τα "στοιχεία οφειλών” εμφανίζεται και προσαύξηση λόγω μη έγκαιρης πληρωμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την πληρωμή των φόρων μέσω της εφαρμογής του taxisnet δεν θα μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζες του εξωτερικού, αν και οι τεχνικές λεπτομέρειες του όλου συστήματος δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Για την ολοκλήρωση των συναλλαγών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα δεν θα υπάρχει κάποια χρέωση για τον φορολογούμενο. Ωστόσο, δεν θα δίνεται η δυνατότητα πληρωμής σε άτοκες δόσεις. Η δυνατότητα αυτή θα συνεχίσει να δίνεται μέσω των προγραμμάτων άτοκων δόσεων που προσφέρουν οι τράπεζες στους κατόχους πιστωτικής κάρτας έκδοσής τους.

Για τις άτοκες δόσεις θα πρέπει η πληρωμή να γίνεται μέσω του τραπεζικού γκισέ ή μέσω των δικτύων ιντερνετικής εξυπηρέτησης των τραπεζικών.

με πληροφορίες από capital.gr

επιστροφή στην κορυφή