Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απάντηση Φάμελλου για τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σιθωνία Χαλκιδικής

SWKRATHS FAMELLOS BOYLH 18jpg

Σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή

Τρεις φορές χρειάστηκε να καταθέσουν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την ερώτηση που αφορά την ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στη θέση «Άμπελος – Πόρτο Κουφό» της Χερσονήσου Σιθωνίας στη Χαλκιδική, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Ο σχετικός κοινοβουλευτικός έλεγχος ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2017 και επειδή δεν υπήρξε σχετική απάντηση οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ επανήλθαν στις 27 Σεπτεμβρίου καθώς και την 1η Νοεμβρίου του 2017. (δείτε εδώ)

Στην ερώτησή τους απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους Βουλευτές κ.κ. Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή, σας γνωρίζουμε ότι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση ΠΟΑΥ στην περιοχή Άμπελος – Πόρτο Κουφό Χερσονήσου Σιθωνίας Π.Ε. Χαλκιδικής, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας δημοσιοποίησής της, βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης του σχετικού Σχεδίου από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου. Η Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης θα λάβει υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα και οπωσδήποτε τις απόψεις φορέων και προσώπων που έχουν κατατεθεί και θα προχωρήσει στην εισήγησή της. Επισημαίνεται ότι στις ΣΜΠΕ περιγράφεται ο σχεδιασμός μιας περιοχής με αναφορά στα έργα/δραστηριότητες, τα οποία σχεδιάζονται να κατασκευαστούν και όχι στα ειδικότερα στάδια, σχέδια ή εναλλακτικές λύσεις υλοποίησής τους. Για τη χωροθέτηση των έργων αυτών γίνεται εκτίμηση των επιπτώσεων που ενδέχεται να έχουν στο περιβάλλον, χωρίς να θιγούν οποιεσδήποτε απαιτήσεις προβλέπονται στην περιβαλλοντική νομοθεσία. Κατά συνέπεια, η έγκριση της ΣΜΠΕ και η δημιουργία ΠΟΑΥ, δεν συνεπάγεται και την τελική έγκριση υλοποίησης των έργων/δραστηριοτήτων που αναφέρονται σε αυτή».

Ανάλογοι ήταν και οι ισχυρισμοί του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Γιουτίκα, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες μίλησε για την υπόθεση στο halkidikifocus.gr. (δείτε εδώ)

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2