Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Οι απαλλοτριώσεις "φρενάρουν" δύο σημαντικά οδικά έργα της Χαλκιδικής

dromoi mx egn ok

Ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» μιλά στο halkidikifocus.gr για τους οδικούς άξονες Ν. Μουδανιών-Ν. Ποτίδαιας και Θέρμης-Γαλάτιστας

Σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή και ολοκλήρωση δύο βασικών έργων οδοποιίας στο νομό Χαλκιδικής δημιουργεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Νέων Μουδανιών-Νέας Ποτίδαιας -το δρόμο που οδηγεί στη χερσόνησο της Κασσάνδρας- όπου εκκρεμεί η κατασκευή ενός τμήματος μήκους μόλις 900 μέτρων καθώς και το οδικό δίκτυο που, συνδέει ουσιαστικά τη Θεσσαλονίκη με την Κεντρική και Βόρεια Χαλκιδική, το δρόμο Θέρμης-Γαλάτιστας.

«Για το έργο επί της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών-Νέας Ποτίδαιας, υπολογίζουμε οι απαλλοτριώσεις να τελειώσουν σε 2-3 μήνες, οπότε μετά προχωρούμε στη διενέργεια διαγωνισμού. Υπολογίζουμε, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και χωρίς ενστάσεις, τον προσεχή Οκτώβριο να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Αν συμβεί αυτό μέχρι το καλοκαίρι του 2019, την περίοδο του Μαΐου, θα έχει τελειώσει και το έργο», αναφέρει μιλώντας στο halkidikifocus.gr, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Απόστολος Αντωνούδης.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, για το φετινό καλοκαίρι «θα υπάρχει μέριμνα σε συνεργασία με την Τροχαία έτσι ώστε κατά τις ημέρες αιχμής -κυρίως Παρασκευή και Κυριακή- να γίνεται η κατάλληλη κυκλοφοριακή ρύθμιση στο "ορφανό" χιλιόμετρο». «Πιστεύω θα γίνει όπως πέρσι και δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα, αν δίνονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με βάση την είσοδο και έξοδο των εκδρομέων», υπογραμμίζει ο κ. Αντωνούδης

Ακόμη πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση όσον αφορά το έργο επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου και ειδικότερα το οδικό τμήμα Θέρμης-Γαλάτιστας. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βρισκόμαστε λίγο πιο πίσω επίσης λόγω των απαλλοτριώσεων», παραδέχεται ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.». «Σ’ αυτή τη νέα εργολαβία και αφού κλείσουν οι απαλλοτριώσεις που υπολογίζουμε μέχρι την προσεχή άνοιξη, θα "βγει" το έργο και ό,τι εκκρεμεί από την παλιά εργολαβία, δηλαδή κάποιοι κόμβοι που λόγω απαλλοτριώσεων δεν έχουν κατασκευαστεί, όπως ο κόμβος της Σουρωτής και ακόμη ένας, θα βγει η καινούργια χάραξη που θα ξεκινά λίγο μετά την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας μέχρι τη Γαλάτιστα», επισημαίνει.

«Το χρόνο διεξαγωγής της σχετικής δίκης δεν τον γνωρίζουμε προς το παρόν, ούτε μπορούμε ακριβώς να προχωρήσουμε σε μία ασφαλή εκτίμηση. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα απαιτηθούν μερικοί μήνες», προσθέτει ο κ. Αντωνούδης.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 08:39
επιστροφή στην κορυφή