xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χρηματοδότηση Δήμων Προποντίδας και Κασσάνδρας για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης

diktuo udreysis

- Ικανοποίηση Κ. Ιγγλέζη

71 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 88,6 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων των Δήμων Ν. Προποντίδας και Κασσάνδρας, επιλέχθηκαν - μετά τη διαδικασία αξιολόγησης - για τη δράση "Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών".
Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΑΠ 2014-2020 είναι η διασφάλιση ης ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.
Σε αυτό το πλαίσιο, στον Νομό Χαλκιδικής χρηματοδοτούνται οι εξής Δήμοι:
- Δήμος Ν. Προποντίδας με ποσό 1.499.468,21 ευρώ (για το έργο «εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας και αυτοματισμού στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού και ελέγχου διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα των Τ.Δ. της Δ.Ε. Μουδανιών»)
- Δήμος Κασσάνδρας με ποσό 1.199.400,00 ευρώ (για το έργο «επέκταση συστήματος τηλελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης του Δήμου Κασσάνδρας στη Δ.Ε. Παλλήνης»).
Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, με ανακοίνωσή της, δηλώνοντας: «Τα ζωτικής σημασίας έργα αυτά, θα βάλουν τέλος σε χρόνια προβλήματα διαχείρισης υδάτων, εκσυγχρονίζοντας τα δίκτυα και διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και την περιβαλλοντική ισορροπία».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2