Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Δεν εγκρίθηκε η δόση από το Eurogroup

eurogp tsakalotos

Εκκρεμούν δύο προαπαιτούμενα

Τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων χαιρέτισαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, χωρίς ωστόσο να δώσουν το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ καθώς απομένουν μόλις δύο προαπαιτούμενα από τα 110 συνολικά.

"Εξαιρετικά νέα για την Ελλάδα. Οι θεσμοί αναφέρουν σημαντική πρόοδο, μόνο δύο προαπαιτούμενα απομένουν και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

"Η μπάλα θα είναι μετά στη δική μας πλευρά", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι για την εκταμίευση θα χρειαστεί το πράσινο φως από τα εθνικά κοινοβούλια.

"Περνάμε στα επόμενα στάδια και αυτό περιλαμβάνει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα μετά το πρόγραμμα", ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, ενώ σημείωσε ότι η τεχνική δουλειά στο χρέος έχει ήδη ξεκινήσει.

Τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα είναι το Ελληνικό και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, είπε ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί. Η απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό αναμένεται έως τα τέλη του μήνα, ενώ η διαδικασία για την εξομάλυνση των e-auctions έχει ξεκινήσει. Πρόκειται για δύο τεχνικά ζητήματα, σε σύνολο 110 προαπαιτούμενων, η επίλυση των οποίων θα φέρει την επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.

"Άμα τη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η δόση θα διοχετευετεί σε τρία μέτωπα: 3,3 δισ. ευρώ για αποπληρωμή χρέους, 1,9 δισ. ευρώ για "μαξιλάρι" ρευστότητας και 1,5 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές", είπε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

επιστροφή στην κορυφή