ΡΟΗ 24/7:

Οι StringLess πάνε cinema με τον Άγγελο Κοβότσο

stringless cinema

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στην Αλκυονίδα new star art cinema

Η πρώτη επίσημη πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Στρίγγλες» (StringLess) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Άγγελου Κοβότσου, παραγωγής 2017, θα γίνει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στην Αλκυονιδα new star art cinema (Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας, Αθήνα), στις 9.00 μ.μ. και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του πρώτου δίσκου του ξεχωριστού γυναικείου γκρουπ.

Μια ορχήστρα αποτελείται από: Μία κιθάρα, ένα μπάσο, ένα πιάνο και τύμπανα. Α! Και μία φωνή! Σωστά; Λάθος! Μία ορχήστρα μπορεί να αποτελείται από πέντε φωνές που κάνουν τα πάντα! Πέντε γυναίκες. Πέντε ζωές που αγωνίζονται να επιβιώσουν στο δύσκολο καλλιτεχνικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μια μουσική εναλλακτική, που δεν είναι mainstream. Μια μουσική με γυναικεία ταυτότητα. Προσπαθούν να κρατηθούν ενωμένες. Θα τα καταφέρουν;

Στο ντοκιμαντέρ «Στρίγγλες» (StringLess), οι ιστορίες ζωής των πέντε γυναικών του γκρουπ, μπλέκονται με τις ιστορίες των τραγουδιών τους. Και τα τραγούδια τους, παραδοσιακά και όχι μόνο, από όλο τον κόσμο, ερμηνευμένα μ’ έναν μοναδικό τρόπο, αφηγούνται τη μεγάλη ιστορία της γυναίκας, της μητέρας, της ερωμένης, της δημιουργού.

Να σημειώσουμε ότι το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη προβλήθηκε από την ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

επιστροφή στην κορυφή