xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

OHXkjq80CkxeNCN3b5vn

- Παράλληλη συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου

Να «μοιραστούν» λίγο από το χρόνο τους, να «ακολουθήσουν» έναν σημαντικό θεσμό και να «κοινοποιήσουν» την παρουσία τους, καλεί στο μήνυμά του ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών όλους τους πολίτες, επιθυμώντας να προσελκύσει ακόμα περισσοτέρους νέους, εθελοντές αιμοδότες στην επικείμενη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που ξεκινά μεθαύριο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την πρώτη εκστρατεία του 2018, που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 3 Μαρτίου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων, Αγ. Παύλου), με αφετηρία τον Αγ. Παύλο και τα Πεύκα, που έρχεται να προστεθεί στον αγώνα διαρκείας που καταβάλλει εδώ και χρόνια με συνέπεια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και οι κοινωνικές του υπηρεσίες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας αίματος στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος που μαστίζει την Ελλάδα είναι οι συνεχείς εκκλήσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και των νοσοκομείων, ενώ αγωνιώδη και απελπισμένη έκκληση απευθύνει τις τελευταίες ημέρες σε σχετική ανακοίνωσή της και η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες «καθώς υπάρχει ελάχιστο ή καθόλου αίμα στα μεγάλα νοσοκομεία για την προγραμματισμένη μετάγγιση των πασχόντων από θαλασσαιμία, οι οποίοι υπομεταγγίζονται, αφού τα ψυγεία των αιμοδοσιών έχουν αδειάσει». «Κανείς δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να εγγυηθεί για το αν θα βρεθεί αίμα για τη μετάγγισή τους» τονίζουν, προσθέτοντας ότι «είμαστε πολύ μακριά από το στόχο και καθημερινά δεκάδες πάσχοντες από θαλασσαιμία δεν μπορούν να λάβουν τη θεραπεία τους, τη σωστή μετάγγιση αίματος», πρόβλημα το οποίο -όπως υπογραμμίζεται- μόνο οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του.

Οργανωμένη και συντονισμένη εκστρατεία

Κάθε εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας, προσφοράς αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, οργάνων σώματος και μυελού των οστών του δήμου, εξελίσσεται σε μία οργανωμένη και συντονισμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και σε μία κορυφαία υπόθεση συνολικά της κοινωνίας του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ήδη, το μήνυμα της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης έχει απλωθεί σε όλο το Δήμο με εξορμήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια και αυτής της Αιμοδοσίας θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

“Share και Follow”…

Το σύνθημα για την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας δίνει ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής και τονίζοντας ιδιαίτερα την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των νέων στο κοινωνικό γίγνεσθαι που αναδείχθηκαν με τον πιο ηχηρό τρόπο στις τελευταίες εκστρατείες Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου.

«Οι δεκάδες νέοι αιμοδότες που εντάσσονται στο κίνημα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς με την ευκαιρία κάθε αιμοδοσίας στο δήμο μας, στέλνουν το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Κι όσο αυτό το ποσοστό των νέων σε ηλικία αιμοδοτών αυξάνεται σταδιακά τόσο ενισχύεται ο αγώνας της κοινωνίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η οποία -μέσω της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος- μπορεί και στέκεται αποφασιστικότερα και αποτελεσματικότερα στο πλευρό όσων βρεθούν σε θέση ανάγκης», υπογραμμίζει ο Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως επισημαίνουν στο μήνυμά τους ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, «σ’ αυτόν τον αγώνα διαρκείας, οι νέοι καλούνται να μπουν πάλι μπροστά γιατί ξέρουν ότι το καλύτερο ‘δίκτυο’ είναι το δίκτυο ανθρωπιάς και κοινωνικής προσφοράς κι αλληλεγγύης. Δανειζόμαστε λοιπόν την ηλεκτρονική τους γλώσσα και τους καλούμε να κάνουν λίγο…share στον χρόνο τους και… follow σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό».

Το πρόγραμμα

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνεται από μεθαύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 3 Μαρτίου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων, Αγ. Παύλου), με αφετηρία τον Αγ.Παύλο.

Οι εθελοντές και εθελόντριες που θα προσέλθουν για να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους χαρίζοντας ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, μπορούν να δηλώσουν ταυτόχρονα δότες αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, δωρητές μυελού των οστών και οργάνων σώματος.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειου, Ιπποκράτειου και Γ. Παπανικολάου, έχει ως εξής:

- Σάββατο 24/2: 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19) και Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)

- Κυριακή 25/2: 8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)

- Δευτέρα 26/02: 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

- Τρίτη 27/02 & : 10π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

- Τετάρτη 28/02: 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

- Πέμπτη 1/3: 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

- Παρασκευή 2/3: 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

- Σάββατο 3/3: 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos