Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Δεσμεύσεις Χαρίτση για αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλονίκη

PATOYLIDOY XARITSHS

Συνάντηση στην Αθήνα με την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου

Τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση έλαβε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου για νέα χρηματοδότηση με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών για την αποκατάσταση του χώρου των κατασκηνώσεων του Απόδημου Ελληνισμού στο Αγνάντι Επανομής του Δήμου Θερμαϊκού.

Συγκεκριμένα η κ. Πατουλίδου στη συνάντησή της με τον κ. Χαρίτση στο γραφείο του στην Αθήνα, πρώτα ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό για τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Θερμαϊκού στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως “Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξασφάλισε σημαντική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν βασικές υποδομές του δήμου Θερμαϊκού, κυρρήσοντας την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χάρη αυτής της χρηματοδότησης και της άμεσης κινητοποίησης των αρμόδιων υπηρεσιών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκαν πολλές από τις εργασίες στην περιοχή θωρακίζοντας αντιπλημμυρικά σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τον Δήμο. Στην περιοχή της Ν. Μηχανιώνας πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση των πρανών σε δύο σημεία. Το ένα βρίσκεται στην περιοχή της πλαζ, ενώ το δεύτερο στην περιοχή του Κέντρου Υγείας της Ν. Μηχανιώνας, με την τοποθέτηση αντιστηρικτικών τοιχίων συρματοκιβωτίων. Στην θέση «Αγνάντι», πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης, με την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και την τοποθέτηση συρματοκιβωτίων και πέτρας με γεωυφάσματα.”

Λαμβάνοντας υπόψη της υψηλού επιπέδου εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται η κ. Πατουλίδου τόνισε στον αναπληρωτή υπουργό την ανάγκη για νέα χρηματοδότηση πέραν αυτής λόγω έκτακτης ανάγκης, προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να “ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποκατάσταση του χώρου των κατασκηνώσεων του Απόδημου Ελληνισμού στο Αγνάντι Επανομής. Η συγκεκριμένη περιοχή μαζί με την πλαζ και την περιοχή του Κέντρου Υγείας της Ν. Μηχανιώνας, καθώς και η περιοχή της Αγ. Τριάδας, δίπλα στις οικοδομές απέναντι από το ΠΙΚΠΑ, υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές συνέπεια της καταστροφικής θεομηνίας, που έπληξε το Δήμο Θερμαϊκού το Σεπτέμβριο του 2016”.

επιστροφή στην κορυφή