ΡΟΗ 24/7:

ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Τον τελευταίο καιρό, άρχισαν να πληθαίνουν τα εθνικά μας προβλήματα, λόγω των επιπόλαιων χειρισμών της κυβέρνησης, που αφήνει περιθώρια στους γειτόνους μας να πιστεύουν ότι μπορούν εύκολα να διευθετήσουν, ευνοϊκά γι' αυτούς, τις χρόνιες διαφορές μας.

Μετά από την αφελή πρόσκληση στον Ερντογάν να επισκεφτεί τη χώρα μας, και να αδράξει την ευκαιρία για επίδειξη πολιτικής ισχύος, ξανανοίξαμε το ζήτημα της ονομασίας της FYROM, δίχως να αξιοποιήσουμε προς το συμφέρον μας τα στενά περιθώρια των Σκοπιανών για την επίλυση του προβλήματος μέχρι το καλοκαίρι, οπότε θα συζητηθεί η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Η έλλειψη της προετοιμασίας μας φάνηκε από τη στάση του υπουργού των Εξωτερικών, Κοτζιά, ο οποίος, αρκέστηκε να αναμασήσει τα συμφωνηθέντα της Συνόδου του Βουκουρεστίου (2008) περί σύνθετης ονομασίας, παρακάμπτοντας ανοήτως τη βολική για εμάς εξέλιξη της κατάστασης, που επιτρέπει να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο, ως ρεβάνς της τότε δύσκολης θέσης μας.

Έτσι, «σαν να μην πέρασε μία μέρα», επαναφέραμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη συγκεκριμένη συμφωνία, την οποία, ασφαλώς, αποδέχονται οι αντίπαλοί μας, αφού εμπεριέχει, σε όλες τις προτεινόμενες εκδοχές του ονόματος, τη λέξη «Μακεδονία».

Κι επειδή «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», οι άσπονδοι γείτονές μας, Τούρκοι, ξανάρχισαν τις αμφισβητήσεις εδαφών τόσο της Ελλάδας (Ίμια), όσο και της Κύπρου (ΑΟΖ), ενώ οι Τσάμηδες της Αλβανίας, θεώρησαν κατάλληλο το «timing» να ζητήσουν αποζημιώσεις για τις χαμένες περιουσίες τους στην Ελλάδα.

Είναι ιστορικά διαπιστωμένο ότι μια χώρα, που έχει εναποθέσει την τύχη της στα χέρια ανίκανης και ενδοτικής κυβέρνησης, ενθαρρύνει τους εχθρούς της να εκμεταλλευτούν τα υποτονικά εθνικά αντανακλαστικά της, και να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους, με το ελάχιστο διπλωματικό κόστος.

Όσο κι αν η κυβέρνηση, με παραπλανητικές κινήσεις, τύπου Novartis, προσπαθεί αγχωδώς να επισκιάσει τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές της σε κρίσιμα εθνικά θέματα, δεν καταφέρνει να καθησυχάσει τους πολίτες, που δικαιολογημένα αγωνιούν για την πορεία της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 16:55
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΕΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ »
επιστροφή στην κορυφή