ΡΟΗ 24/7:

«Χίλιες και δύο νύχτες» από την Απάμεια(ΦΩΤΟ)

APAM 1

Παρουσιάστηκε η παράσταση από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου

Η θεατρική ομάδα του συλλόγου «Απάμεια» των Νέων Μουδανιών, παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου, στο δημοτικό θέατρο της πόλης, το έργο, που προετοίμαζε εδώ και πέντε μήνες. Πρόκειται για την κωμωδία «Χίλιες και δύο νύχτες», μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού 1.000 και μία νύχτες. Το έργο έχει πολλά ανατρεπτικά στοιχεία και είναι προσαρμοσμένο κατά κάποιο τρόπο στη σύγχρονη εποχή, είναι μια παραμυθένια κωμωδία. Η παράσταση έχει πλούσια σκηνικά, κοστούμια, χρώματα, πολλούς και διάφορους χαρακτήρες και επίσης πλούσιος είναι και ο φωτισμός όπως η μουσική και ο χορός του. Η προετοιμασία διάρκεσε περίπου πέντε μήνες και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να φτάσει και να παρουσιαστεί στο κοινό της περιοχής.

4η θεατρική χρονιά για την Απάμεια

Ο σύλλογος Απάμεια «ανεβάζει» εδώ και τέσσερα χρόνια θεατρικές παραστάσεις, ωστόσο η φετινή δουλειά διαφέρει αρκετά σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. «Το φετινό έργο είναι τελείως διαφορετικό, διαφορετικό ύφος, άλλα σκηνικά, διαφορετική έννοια του θεάτρου. Είναι βασισμένο σε μια ιδέα της σκηνοθέτιδας μας Μαρίνας Μίτσι, πάνω σε αυτήν δούλεψε η συγγραφέας Μαρία Κίτρα και η Χριστίνα Ψωμαδέλη πήρε τα αρχικά κείμενα και τα διασκεύασε για τις ανάγκες της ομάδας και του έργου μας. Είναι μια συλλογική και ομαδική δουλειά» επεσήμανε η γραμματέας του συλλόγου Λίνα Παπαδοπούλου. Για τις ανάγκες του έργου δούλεψαν 15 άνθρωποι στους ρόλους της παράστασης. Για μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, γεμάτη ενθουσιασμό και γνώσεις, έκανε λόγο η σκηνοθέτις Μαρίνα Μίτσι, η οποία έκανε λόγο για μια προσπάθεια γεμάτη από συνεργασία και ομαδικό πνεύμα. «Είναι ένα ανατρεπτικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο χρώματα και μουσική» είπε η κ. Μίτσι.
Το δημοτικό θέατρο Νέων Μουδανιών ήταν γεμάτο από το κοινό που προσήλθε για να παρακολουθήσει το έργο και να χειροκροτήσει την προσπάθεια των ερασιτεχνών ηθοποιών.
Η παράσταση θα προβληθεί και την Κυριακή στις 21:00 στο δημοτικό θέατρο Νέων Μουδανιών. Το αντίτιμο εισόδου είναι 5 ευρώ, τα οποία θα ενισχύσουν καθαρά τις ανάγκες του συλλόγου.

APAM 2

APAM 3

APAM 4

 

επιστροφή στην κορυφή