xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αναβλήθηκε η καταμήνυση του Δ. Τσιρούδα σε βάρος των Δ. Τσούφη και Χ. Μικέ

dhmotiko sumv mhnseis

Δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας – Αναβολή ζήτησε η κ. Μικέ

Αναβλήθηκε, η εκδίκαση της ποινικής υπόθεση του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας, Δημήτρη Τσούφη και της Δημοτικής Συμβούλου της παράταξής του, Χριστίνας Μικέ, για την τέλεση του εγκλήματος της ψευδής καταμήνυσης σε βάρος του Αντιδημάρχου Ν. Προποντίδας Φώτιου Τσιρούδα, μετά από αίτημα που υπεβλήθη από κ. Μικέ.
Η υπόθεση εκδικαζόταν στις 22 Φεβρουαρίου και πρόκειται για ποινική υπόθεση που οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες μετά από την μήνυση που κατέθεσαν οι ως άνω κατηγορούμενοι σε βάρος του κ. Τσιρούδα για την τέλεση των αδικημάτων της εξύβρισης και απειλής σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δικογραφίες που ετέθησαν στο αρχείο, επ΄ αφορμή των οποίων, αμυνόμενος ο φερόμενος ως πταίστης Αντιδήμαρχος κατέθεσε σε βάρος των έγκληση για την τέλεση μεταξύ άλλων και του αδικήματος της ψευδούς καταμηνύσεως.
Να υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου 2015, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο κ. Τσούφης ζήτησε το λόγο να τοποθετηθεί επί προσωπικού, ωστόσο στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν και δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του κ. Τσούφη και του κ. Τσιρούδα (δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ του halkidikifocus για το θέμα εδώ). Την επόμενη μέρα ο κ. Τσούφης κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Τσιρούδα.
Το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουνίου ο κ. Τσιρούδας κατέθεσε μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση προς τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας, κ. Τσούφη και τη Δημοτική Σύμβουλο της παράταξής του, κ. Μικέ, στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μουδανιών.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας

Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Ν. Προποντίδας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τη συμπεριφορά του κ. Τσούφη, στην οποία επισημαίνεται ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Φεβρουαρίου - μίας μέρας δηλαδή πριν το Δικαστήριο - «ο Τσούφης σε αποστροφή του λόγου του δημόσια, δε ανέφερε ότι "…εγώ αύριο εννέα η ώρα θα είμαι κατηγορούμενος στο Δικαστήριο, κάποιοι άλλοι να δούμε που θα είναι. Ελάτε όσοι συνάδελφοι θέλετε να δείτε ποιοι θα είναι…", προαναγγέλλοντας θριαμβευτικά την φυσική του παρουσία για την υπεράσπιση της αθωότητας του, ως έχει εξάλλου κάθε δικαίωμα, έχοντας την ιδιότητα του κατηγορουμένου».
«Ωστόσο - συνεχίζει η ανακοίνωση - με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τελικά ο κ. Τσούφης Δ. δεν παρέστη αυτοπροσώπως, αλλά δια πληρεξουσίου Δικηγόρου με εξουσιοδότηση παρά τα δημοσίως εξαγγελθέντα, γεγονός που λόγω της δημοσιότητας της ποινικής του υποθέσεως σε βάρος του Αντιδημάρχου Νέας Προποντίδας αλλά, και της ιδιότητας του ως εκπροσώπου της μείζονος αντιπολιτεύσεως, προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά για τους πραγματικούς λόγους απουσίας του και ερέθισε δημιουργικά την δημοσιοποίηση της απουσίας του, που είναι σε ευθεία αντίθεση και αντίφαση με τις μεγαλόστομες δηλώσεις του».
«Ευελπιστούμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο κ. Τσούφης Δημήτριος, εάν και εφόσον τον ενδιαφέρει και τηρώντας την αναλογία του ύφους και της χροιάς της δηλώσεως του, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να εξηγήσει για πιο λόγο δεν παρέστη αυτοπροσώπως, με την αναγκαία επισήμανση ότι οι λέξεις δεν προσδιορίζουν την φυσιογνωμία αλλά η φυσιογνωμία του προσώπου τις λέξεις και ότι η αναφορά αυτή γίνεται λόγω της έμφυτης ροπής, του κατά τα άλλα σεβαστού συναδέλφου, αλλά και πολιτικά αδύναμου αντιπάλου μας, να αποπειράται να χειραγωγήσει (όπως φαντάζεται), ένα μικρό και ασήμαντο τμήμα της κοινής γνώμης με βαρύγδουπες ρηχού περιεχομένου ανακοινώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 19:07
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2