Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο καιρός σήμερα

0.2sinefaaaaa

Μικρή βελτίωση - παραμένουν νεφώσεις και τοπικές βροχές

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 μέχρι το μεσημέρι περιμένουμε τοπικές βροχές στην Ήπειρο και κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Βαθμιαία πάντως τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν, δίνοντας τις βραδινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το βράδυ στα ορεινότερα μόνο τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα στη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 20 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 18, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 22, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις που τις πρωινές ώρες θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Αυξημένες αναμένονται οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα βροχής το βράδυ. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

meteo.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020