Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τη Δευτέρα η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

son dakika sinirda yakalanan 2 yunan askeri tutuklandi 10927835

Στην Ανδριανούπολη μεταβαίνουν οι οικείοι τους

Στα χέρια των τουρκικών Αρχών για τέταρτο 24ωρο, βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο.

Η αυριανή ημέρα θα δείξει πιθανότατα τις προθέσεις της γειτονικής χώρας, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και δικαιοσύνης.

Ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κούκλατζης που υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται ακόμα προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Το ελληνικό προξενείο, όρισε δύο δικηγόρους για τη νομική εκπροσώπηση των δύο στρατιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, οι κυριότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ένστολοι αφορούν παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, αφότου πιάστηκαν να έχουν παραβιάσει τα σύνορα στον Έβρο.
Επιμένουν οι Τούρκοι στα περί... κατασκοπείας

Ωστόσο, σύμφωνα με τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης οι τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση διερευνούν εάν χρειάζεται διεύρυνση του φακέλου με κατηγορίες περί κατασκοπείας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Milliyet», η οποία επιμένει στην κατηγορία της κατασκοπείας, οι εισαγγελείς εξετάζουν ακόμα τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ αναφέρει ότι προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις δικαστικές Αρχές οι αντιφατικές καταθέσεις των δυο στρατιωτικών.

Την ίδια ώρα η «Milliyet», αλλά και άλλα Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία στέκονται στις αναφορές του Ελληνικού Τύπου περί ενδεχόμενης απαίτησης της Άγκυρας για ανταλλαγή των δυο στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση αυτή ψευδή.

Συγγενείς των δύο υπαξιωματικών μεταβαίνουν στην περιοχή του Έβρου και σχεδιάζουν να παραστούν στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας evros –news οι γονείς του ανθυπολοχαγού έφτασαν χθες από την Καστοριά όπου μένουν στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία που είναι απ’ την Ορεστιάδα, προκειμένου να ρυθμίσουν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε όχι απλά να περάσουν τα σύνορα, αλλά να δώσουν το παρών και στην δικαστική αίθουσα.

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή